NA24.no

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

Kjendismekler saksøkt av straffedømt finansmann

Sist oppdatert:
Skal ha «barbert» kontraktssummen på luksusleillighet.

Det er den tidligere fondsforvalteren Tom Walther Steen, som i fjor ble den første i Norge dømt for sluttkursmanipulasjon, som mener han har tapt store summer på megler og partner Jan Fredrik Bondes håndtering av et eiendomssalg, og nå krever erstatning.

- Jeg har ingen kommentar. Dette er en pågående rettstvist. Han mener å ha et krav på oss, og vi er selvsagt ikke enige, sier Bondes sjef, advokat og kjendismekler Torbjørn Ek.

Inkluderte dokumentavgiften
Steen mener at meklerkontoret tok honorar også for den statlige dokumentavgiften på 2,5 prosent, ved å inkludere denne i kontraktssummen.

Vanligvis er det kjøper som betaler dokumentavgiften, som kommer på toppen av kjøpesummen, men ifølge eiendomsmeklerfirmaets advokat Gjermund Ihler er det full avtalefrihet og sier at i de høyere prisklassene er det ikke uvanlig å legge inn en klausul om bud der avgiften er inkludert.

Steen mener han ikke gikk med på dette, men at det var umulig for han å oppdaget at det likevel var tilfelle før pengene fra salget kom inn på konto.

Valutalånkrangel
Ifølge Kapital er ikke avgiften nevnt med et ord i kontrakten overhode. I tillegg strides også partene om innfrielsen av et valutalån i euro, der Steen mener meklerfirmaet innfridde lånet på et svært ugunstig tidspunkt for han selv og uten at dette ble avklart med han først.

Ifølge Kapital vil Steen anføre at megler og partner Han Fredrik Bonde hos Torbjørn Ek dermed ikke oppfylte sine plikter i forbindelse med salget luksusleiligheten på Oslo vest.

Heller ikke Steen vil kommentere saken, som kommer opp for Oslo tingrett i januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere