NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,76%
Uma Thurman var til stede på filmens amerikanske premiere, men virket ikke superfornøyd.
Uma Thurman var til stede på filmens amerikanske premiere, men virket ikke superfornøyd. (Getty)

Kjendisrådgiver svindelsiktet

Ga en rekke Hollywood-kjendiser råd om investeringer.

Finansrådgiveren Kenneth Starr er torsdag siktet for å ha drevet en svindel på 30 millioner dollar, eller rundt 200 millioner kroner.

Starr (66) har hatt en rekke A-kjendiser som klienter, ifølge amerikanske medier, som nevner filmstjernene Wesley Snipes og Sylvester Stallone, regissøren Martin Scorsese og fotografen Anne Leibovitz på et tidspunkt vært på listen over klienter.

Magasinet The Daily Beast melder at Uma Thurman også hadde penger hos Starr og 26. april marsjerte inn på kontoret hans og forlangte å få vite hvor pengene hennes, en million dollar, var blitt av.

I løpet av en dag fikk hun millionen, men myndighetene mistenker at disse pengene ikke var hennes, men kom fra en annen klient.

Med andre ord mistenkes det at Starr drev en såkalt Ponzi-svindel, hvor den fiktive avkastningen til eksisterende investorer kommer fra penger som betales inn fra nye investorer. Det var et slikt opplegg som ble avslørt da den enorme investeringsvirksomheten til Bernie Madoff klappet sammen høsten 2008.

Starr skal også ha tatt penger fra klientene til eget bruk, blant annet til å kjøpe en luksusleilighet på Manhattan med en verdi på minst 7,5 millioner dollar, eller nær 50 millioner kroner, samt til å betale kredittkortregninger.

Men statsadvokaten som har ansvar for saken understreker at den er på et tidlig stadium.

Firmaet Starr Investment Advisors skal totalt ha over 700 millioner dollar til forvaltning.

Andrew Stein (65), en kjent demokratisk politiker i New York, er også siktet i tilknytning til saken.

Denne Kenneth Starr er for øvrig ikke identisk med mannen av samme navn som gransket president Bill Clinton på 1990-tallet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere