- Det er ikke den største kontrakten vi har fått i år, men det er absolutt den morsomste, sier Jan Vindenes, også kjent som «Kjetting-Jan», til Nettavisen.

Vindenes, som driver Sotra Anchor & Chain, skal nemlig levere anker til den kommende storfilmen «Midway» som omhandler slaget på Stillehavet under 2. verdenskrig. Filmen regisseres av «Independence Day»-regissør Roland Emmerich og har store filmstjerner som Woody Harrelson, Mandy More og Luke Evans i hovedrollene.

- De ringte meg fra produksjonsselskapet. Jeg var ganske overrasket. Det er en storfilm med store navn og et stort budsjett, så det er artig, sier han.

Les også: 7 ting som kunne snudd 2. verdenskrig helt på hodet

Historisk korrekt

Vindenes ble kontaktet fordi han var en av ytterst få som kunne tilby historisk korrekte anker fra 2. verdenskrig. De skal brukes på de japanske skipene i filmen, som skal være mest mulig autentiske

- Det er ikke så mange som har slike anker, så de kom til oss fordi vi har et kjempestort lager. Vi sa at de kunne få ankrene gratis hvis vi fikk navnet vårt på rulleteksten. Jeg tror ikke de bet på det, dessverre, sier Vindenes, som sier han ikke aner hvor stor rollene ankrene vil ha filmen.

Les også: Hangarskipet USS Lexington sank under andre verdenskrig - funnet etter 76 år

Kjetting-Jan har akkurat levert ankerne, som sendes over Atlanteren med fly.

- Vi leverer til hele verden og har mange forskjellige kunder, men vi har aldri levert til en filminspilling før, sier Kjetting-Jan.

Spotmarkedet

Sotra Anchor & Chain jobber i hovedsak i spotmarkedet. Det betyr at de kan få gode priser for leveringer som må skje omgående.

- Skal du ha anker til neste år, så er det mange som kan mange hjelpe deg, men skal du ha det i dag så er det ikke så veldig mange. Da er det oss, sier Vindenes.

- Har du vært i Hollywood før?

- Nei, men det det blir kanskje en anledning til nå, sier Vindenes og ler.

«Kjetting-Jan» ble forøvrig landskjent i fjor, da han la ut en video hvor han dumpet 25 tonn kjetting foran kemneren i Fjell i protest mot formueskatten. Videoen er blitt sett over én million ganger.