NA24.no

Kjøligere boligmarked: - Skulle gjerne fryst markedet


FORVENTER SVAK NEDGANG: Eiendomsmeglerne opplever boligmarkedet som sunt, selv om de forventer en liten prisnedgang i november.
FORVENTER SVAK NEDGANG: Eiendomsmeglerne opplever boligmarkedet som sunt, selv om de forventer en liten prisnedgang i november. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Boligmeglerne mener at «riktig pris» er viktigere enn før.

Farten i boligmarkedet er fremdeles bedre enn i fjor, men nå varsler Finn.no at det begynner å bremse opp.

Antall nypubliserte boligannonser på Finn.no var 2,1 prosent over november i fjor, men altså mindre over fjoråret enn tidligere måneder. I oktober var antall nypubliserte annonser hele 12 prosent over oktober 2017 og i august var det 8,1 prosent over august 2017.

- November er en rolig måned, men sammenlignet med i fjor er det fremdeles et bra trykk, sier salgsdirektør Fredrik Høvås i Finn eiendom til Nettavisen.

Forventer svak nedgang

Boligmeglerne i Oslo forventer et prisfall på 0,5 til 1 prosent i november, når Eiendom Norge legger fram tallene onsdag. Prisnedgang i november er vanlig, men meglerne sier det fremdeles vil være bra trykk i markedet fram mot jul.

- Jeg skulle gjerne fryst markedet slik det er nå. Boligmarkedet er veldig sunt, vi har aldri hatt så god balanse mellom tilbud og etterspørsel som vi har i dag, og så lenge prisingen er riktig, tar det ikke lang tid å få solgt. Nå har vi klart å få til det vi har drømt om i mange år: Forutsigbarhet, sier administrerende direktør Grethe W. Meier i Privatmegleren til Dagens Næringsliv.

MEGLER: Administrerende direktør Grethe W. Meier i Privatmegleren.

Hun får støtte fra salgsdirektør Høvås i Finn eiendom.

- Selv om prisutviklingen har vært svakere, er det tydelig at det har vært en rasjonalitet og edruelighet i markedet. Selger og kjøper har vært flinke til å finne riktig pris slik at transaksjoner blir gjennomført, sier han.

Tror ikke på nedgang

Administrerende direktør Terje Buraas i DNB Eiendom sier at så lenge selger justerer forventningene, og det gjør de i større grad nå enn tidligere, så blir boligene solgt.

Samtidig er det lite som tyder på at boligprisene er på vei ned, til tross for at boliglånsrenta er på vei opp.

– Varselet om fremtidige rentehevinger har påvirket tempoet i markedet i høst, men det er bare sunt. I dag har vi et roligere og fornuftig tempo i markedet, sier administrerende direktør Hedda K. Ulvness i Eie eiendomsmegling til avisen.

Det er lenger mellom store budrunder og boliger som «blir revet vekk». Vanligere enn heftige budrunder, er prisforhandlinger mellom kjøper og selger, sier hun.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere