*Nettavisen* Økonomi.

Kjøp ditt eget fengsel

Oslo kommune selger unna arrestlokale med kjempeutsikt.

20.09.07 08:43

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Utsikten er nær sagt fengslende fra den gamle, ubebodde fengselsbygningen på Nordstrand. Men her stopper også listen av fasiliteter.

NA24 - din næringslivsavis

Huset, som er fra 1890, ble benyttet som arrestlokale for Nordstrand politistasjon fram til 1960-tallet, og inneholder diverse murte celler, eget vaktrom samt plass til brannvogner. Kommunen selger likevel bygget med tanke på at noen skal bo her.

Det er advokatkontoret Hodneland som har fått salgsoppdraget, og ansvarlig megler Alf Kåre Knudsen forteller at interessen er stor før helgens visninger.

- Man må vite hva man holder på med her. Man får et gammel nedslitt fengselsarrest og bygget må totalrenoveres, sier Alf Kåre Knudsen til NA24.

Kan ikke rive
Det er verken vann eller offentlige ledninger til huset og bygget ligger klemt mellom den trafikkbelastede Mosseveien og toglinjen mot Østfold.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Området er etter en lang prosess blitt omregulert til boligformål, og det betyr at kommunen også kan tenke seg å selge naboeiendommen, som også står tom, sier han.

Fengselslokalet er verneverdig og står på byantikvarens liste, og det vil derfor ikke være mulig å rive bygget og bygge nytt på den nær to mål store tomten.

For entusiaster
Kjøperen må altså belage seg på å bo i arresten. Prisantydningen for denne uvanlige boligopplevelsen er derfor lav: 2,15 millioner.

- Hva slags mennesker er det som vil bo her?

- Det må være noen nevenyttige entusiaster, ler Knudsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.