Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Kjøpeglede i USA

Foto: (Scanpix)
Forbrukerne er ikke skremt vekk fra butikkene. Det gleder aksjemarkedet.

I USA starter børsdagen godt. Drevet av sterke omsetningstall fra detaljhandelen løftes de tre nøkkel indeksene.

NA24 - din næringslivsavis

Dow Jones Industrial stiger 0,20 prosent til 12.839,51 poeng torsdag ettermiddag. Nasdaq Composite løftes 0,44 prosent til 2.449,17 poeng, mens S&P 500-indeksen er opp 0,16 prosent til 1.394,80 poeng.

Detaljhandelen kan vise til en solid salgsvekst i mars. Blant annet kan kjempen Wal-Mart vise til en vekst på 3,2 prosent i årets fjerde måned. Det er over butikkjedens egne forventinger som tilsa en vekst på 1 til 3 prosent. Det er verdt å merke seg at påsken falt i sin helhet i mars i år mot april i fjor. Ellers var det skuddår i år som bidro til å løfte salget. Wal-Mart venter omsetningen i mai vil vise en flat til 2 prosents økning. Samtidig mener de det er vanskelig å vite hva som blir effekten av stimuleringspakkene som kommer fra myndighetene.

CostCo Warehouse Corp har også lagt frem en rapport som viser en solid oppgang i salget. I april steg salget med 8 prosent, mens veksten var på 7 prosent i USA og 14 prosent internasjonalt. Oppgangen internasjonalt ville vært 6 prosent hvis effektene fra svak dollar er ekskludert fra tallene.

Elektronikkjeden Best Buy kjøper halvparten av butikkene til Carphone Warehouse i Europa. Best Buy betaler 2,1 milliarder dollar for 2.400 butikker i ni europeiske land og overtar Carphone Warehouse sin andel av butikker de eier sammen.

Antallet førstegangssøkende til ledighetstrygd falt i forrige uke til 365.000 viser en oversikt fra det amerikanske arbeidsdepartementet. Det er en nedgang på 18.000 søkere fra uken i forveien. Samtidig falt antall registrerte søkere med 10.000 personer til 3.020.000.

På forhånd ventet økonomene 370.000 nye førstegangssøkere, ifølge Bloomberg News. Sammenlignet med samme fjorårsperiode er antall førstegangssøkere 17 prosent høyere, mens antall registrerte søkere er opp 19 prosent.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!