*Nettavisen* Økonomi.

Kjøper i Trysil

Faktor Eiendom kjøper seg stort opp i Trysil.

Faktor Eiendom ASAs heleide datterselskap Planbo Resort AS har inngått en avtale om å overta hoveddelen av Viking Gruppen AS sin virksomhet i Trysil. Det skriver Faktor i en børsmelding tordag.

Kjøpet innebærer overtakelse av store utviklingsområder, næringsarealer, og service- og bookingselskapet Trysil Resort AS.

- Trysil har blitt et av våre aller viktigste satsningsområder, og vi er av den oppfatning at Trysil er en av de aller beste skidestinasjonene i Skandinavia. Samtidig ser vi at Trysil fortsatt har et stort utviklingspotensiale, skriver Faktor i meldingen.

Planbo Resort betaler drøye 280 millioner for aksjene i de overtatte selskapene, dels med aksjer i Faktor Eiendom ASA og dels i kontanter. Faktor Eiendom gjennomfører også en rettet emisjon mot Viking Gruppen AS på totalt 3.490.000 aksjer i Faktor Eiendom i løpet av juni 2007.

Selskapene som inngår i oppkjøpet er Trysiltunet Eiendom AS, Trysilfjellet Apartment Eiendom AS, Trysil Alpin Eiendom AS, Skurufjellet Eiendom AS og Trysil Resort AS.

Fra tidligere har Planbo Resort AS kjøpt Vikinggrenda, Fagertoppen, Snøhvit, og Bakkebygrenda av Viking Gruppen AS.

Trysil Resort AS vil ha en stor del av ansvaret for Faktor Eiendoms drift og booking av turistenheter i Norge og Sverige.

- Vi har konkrete planer for å involvere kompetansen fra Trysil Resort AS i andre av våre prosjekter. Vi ser med stor entusiasme på å få Trysil Resort AS inn i vår organisasjon, og vi vil satse på å utvikle arbeidsplasser lokalt i Trysil, skriver de videre i meldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag