Kjøper seg opp i helseforsikring

Foto: Shutterstock ((Illustrasjonsfoto))

Sparebank 1 sikrer seg 15 prosent av det norske markedet.

SpareBank 1 Skadeforsikring AS, som er et heleid datterselskap av SpareBank 1 Gruppen AS, har kjøpt den totale helseforsikringsvirksomheten i Skandia Lifeline Norge fra Skandia Insurance Company Ltd.

SpareBank 1 opplyser i en pressemelding at de med dette kjøpet får cirka 15 prosent av det norske markedet for helseforsikring.

Skandia Lifeline Norge er et av de ledende selskaper i Norge innen salg av helseforsikringer til bedriftskunder, men har også produkter til privatkunder. Selskapet har en markedsandel på ca 15 prosent i det norske markedet for denne typen forsikringer. Fra 2003 til 2008 vokste dette markedet med 46 prosent årlig.

- Vi er svært tilfreds med dette kjøpet, som sikrer oss et godt startpunkt når vi satser på det voksende helseforsikringsmarkedet i Norge. Vi får tilgang til et sterkt kompetansemiljø, som sammen med våre systemer og vårt distribusjonssystem er godt posisjonert for vekst. Vårt mål er på noe sikt å doble volumet i selskapet, noe som kan gjennomføres uten ytterligere kostnadspådrag, sier administrerende direktør Tore Tenold i SpareBank 1 Skadeforsikring.

Tenold understreker at dette produktområdet vil være viktig for mange bedrifter og virksomheter i årene som kommer.

Sparebank 1 Skadeforsikring opplyser at kjøpet vil medføre enkelte kostnadssynergier, men transaksjonen er primært rettet mot å bygge volum og lønnsomhet inn i virksomheten. Det er ikke oppgitt noen sum for transaksjonen.

Avtalen er betinget av nødvendige godkjennelser fra norske og svenske myndigheter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.