*Nettavisen* Økonomi.

Kjøper tilbake prakteiendom

Foto: (Foto: BW Gas)

Morten Bergesen kjøper tilbake familieeiendommen Bergehus for 400 millioner kroner.

18.11.09 20:05

Det er shippingavisen Tradewinds som, ifølge Dn.no, skriver at Morten Bergesen sammen med Christian Ringnes-selskapet Eiendomsspar kjøper Bergehus for 400 millioner kroner.

Handelen innbefatter også kunst, som trolig er verdt flere titalls millioner kroner, meldes det.

Eiendommen, som har adresse Drammensveien 106 og ligger ved Frognerkilen vest for Oslo sentrum, er nå eid av rederiet BW Gas via et datterselskap. BW Gas skal leie eiendommen et par år fremover, ifølge Tradewinds.

Tidligere familierederi
BW Gas er en del av det som tidligere var Bergesen-familiens rederi, og som i 2003 ble solgt til Hongkong-baserte Sohmen-familien for rundt 10 milliarder kroner.

Sammen med sin fetter, nå avdøde Petter C.G. Sundt, overtok Morten Bergesen ledelsen i rederiet Bergesen d.y. i 1976 etter grunnleggeren og bestefar Sigval Bergesen.

De to eide etterhvert 39 prosent av aksjene i selskapet. I 2003 ville Petter Sundt selge. Da Sohmen-familien kom med et bud som lå nesten 30 prosent over siste børskurs, var det gjort.

I tvil
Morten Bergesen har i ettertid sagt at han var sterkt i tvil.

- Det er ikke noen tvil at det var litt uenighet mellom meg og Petter om vi skulle selge eller ikke. Men han var største aksjonær og en stor pådriver, sa han til Nettavisen to år etter salget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.