Kjøpte bokstav for millioner

Det kan koste skjorta å oppgradere domenenavnet.

08.02.08 14:38

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Nettstedet cruise.co.uk har satt ny rekord for britiske nettsteder etter at de la 560.000 pund, om lag seks millioner kroner, på bordet for å få en ekstra bokstav i nettadressen sin, ifølge The Guardian.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Etter å ha hostet opp flere millioner kan cruise.co.uk nå også skryte på seg at de eier cruises.co.uk, og håpet er at flere kunder vil vise sin besøkelsestid.

- Cruises er konsekvent rangert først på Google, med cruise rett etter. Vi ønsket topplasseringene slik at nettbrukere som søker på cruisetilbud, anmeldelser eller nyheter er vi den første havnen som dukker opp. Cruisemarkedet er en av de hurtigst og mest konstante vekstsektorene i reiseindustrien, sier mannen som nå er sjef for begge domenenavnene Seamus Conlon, ifølge avisen.

Kjøpte uten s i fjor
Man kan imidlertid undre på om Conlon er helt fornøyd med at han ikke handlet tidligere. I fjor kjøpte nemlig han sammen med sin kollega Andrew Gardner cruise.co.uk.

Britiske domenenavn ligger langt bak com-adresser, men det tyske reiseselskapet Nees Reisen er nok ganske fornøyde med at de fikk en sum som knuser den gamle rekorden et britisk domenenavn har blitt solgt for. I oktober ble recycle.co.uk kjøpt for 150.000 pund av finansselskapet ASAP Ventures.

Business banker sex
Det dyreste domenenavnet som noen gang er solgt er Verdens dyreste domenenavn heter Business.com og ble solgt til amerikaneren R.H. Donnelly for 1,8 milliarder kroner.

Andre bestselgere er sex.com som gikk for 80 millione kroner og Porn.com som gikk for 50 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.