*Nettavisen* Økonomi.

Kjøpte for 5.000, selger for fem mill.

ANNO 2010: Ærverdige Sagvika på Statland er lagt ut for salg. Foto: Bjørn Tore Ness (Namdalsavisa)

De betalte 5.000 kroner for huset i 2002. Åtte år senere håper de å få fem millioner kroner for Sagvika.

04.07.10 08:15

Aage Westerhus kaster inn håndkleet og legger ærverdige Sagvika ut for salg. Nå håper han å finne en kjøper med interesse og lyst til å drive stedet.

- Får vi de rette personene til Sagvika, kan dette blir riktig bra. Det er en eiendom med store utviklingsmuligheter, reklamerer Aage Westerhus til Namdalsavisa, som sammen med flere har sørget for å pusse opp det store huset.

Sagvika ble kjøpt av Aage Westerhus og trondheimsmannen Arvid Strand for 5000 kroner av Namdalseid kommune på nyåret i 2002. Huset var ei rønne og råtnet nesten på rot. Det ble igangsatt en gedigen redningsoperasjon. Sagvika AS med fem aksjonærer foruten de to eierne ble stiftet i januar 2002, og det ble dannet en venneforening, Sagvikas venner.

Mulig å få til drift her
I 2006 sto hovedhuset ferdig restaurert. Med sine seks soverom, flere stuer og konferansesal, så man store muligheter til å bruke den 500 kvadratmeter store boligen til selskaper og utleieformål.

Nå er altså Sagvika til salgs.

- Hvorfor selger dere?

- Vi har hatt to problemer. Det har vært tungt å få til lønnsomhet, og vi har hatt problemer med å finne en aktiv driver, sier Aage Westerhus og tilføyer:

- Selv vil jeg ikke holde på med dette lenger. Jeg er ferdig med den verste ungdommen, medgir 81-åringen.

Han mener imidlertid det bør være mulig å få balanse i regnskapene hvis man er aktiv og markedsfører stedet skikkelig.

- Jeg har nok vært tafatt i så måte. Det må jeg ta på min kappe. Det har med alder å gjøre - og dristighet - eller mangel på sådan, sier han ærlig.

Bygge opp - og selge
- Du har ikke noen som står deg nær som kan tenke seg å overta eiendommen?

- Nei, vi har ikke mulighet til å ta over innen familien. Selv er jeg 81 år. Jeg må se realitetene i øynene. En vis mann sa engang at det er viktig å bygge opp, men like viktig å selge på riktig tidspunkt. Mitt ønske er at det kommer folk hit med oppriktig lyst og vilje til å drive verdiskaping her på Statland. Det var intensjonen vår da vi kjøpte og pusset opp den gamle disponentboligen i Sagvika, sier Westerhus og tilføyer:

- Og jeg kan ikke få understreket nok at dette er det ikke bare jeg som har fått til. Det er mange, mange som har hjulpet til og gjort en stor innsats for at Sagvika framstår som det gjør i dag.

Siden 2006 er uthuset restaurert og pusset opp for 400.000 kroner.

- Prisantydninga lyder på 4,9 millioner kroner. Er det realistisk å oppnå en så høy sum for en eiendom på Statland?

- Vi som er aksjonærer i Sagvika AS har et håp om å få den stipulerte prisen ved et salg, sier Aage Westerhus.

Les flere nyheter fra Namdalsavisa fra hos: Namdalsavisa

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.