*Nettavisen* Økonomi.

Kjøpte leilighet til 760 millioner kroner

UTSIKT: 300 meter over bakken vil det ikke være gjenboere for eieren som snart kan flytte inn i denne leiligheten. Foto: One57

Rekordpris for leilighet i New York, og prisene er på vei opp.

18.01.15 21:41

Det magiske 100 millioner dollar-taket har blitt brutt for boligkjøpere i New York.

En rekke amerikanske medier skriver nå om rekordsummen betalt av den ukjente kjøperen. Leiligheten strekker seg over to etasjer i skyskraperen One57, som ligger på den såkalte millardærstripa i New York.

- Dette kommer til å sette et helt nytt tak for eiendommer i New York, spesielt innenfor nybygg, sier eiendomsmegler Ben Benalloul til gothamist,com og legger til.

- Jeg tror dette er en rekord vi kommer til å se bli brutt flere ganger de neste to årene.

130 millioner dollar
Benalloul forteller at det allerede planlegges en leilighet i 520 Park Avenue med en prislapp på 130 millioner dollar.

Men altså: Denne leiligheten gikk for 100.471.452,77 dollar. Omregnet til kroner med dagens kurs blir det ganske nøyaktig 759.323.842 kroner.

Sju bad og seks soverom
Leiligheten ligger i de to toppetasjene i det 90 etasjer høye nybygget One57 og har en størrelse på 1022 kvadratmeter. Det er en kvadratmeterpris på 742.978 kroner. Til sammenligning ble en 157 kvadratmeter liten leilighet på 157 kvadratmeter liten leilighet på Gimle solgt for 40 millioner kroner i november 2014. Det er 254.777 kroner per kvadratmeter.

Hvem som har kjøpt den enorme leiligheten er ukjent. Leiligheten har seks soverom, sju fulle bad, to toaletter, utsikt over Central Park og ingen gjenboere.

Nyheten om rekordsalget i New York kom omtrent som Barack Obama varslet høyere skatter for de rike, og lavere skatter for familier med mindre inntekt.

Ønsker skatteendring
Endringene vil øke skatteinntektene med 320 milliarder dollar de neste ti årene. Samtidig ønsker Obama å gi 175 milliarder dollar i ulike skattekutt til de som har mindre.

Obamas største endring er å stenge det såkalte «trust fund»-smutthullet som gjør at de rikeste amerikanerne hvert år kan skjule store summer fra å bli skattlagt.

Obama ønsker også å øke toppskatten for par som tjener mer enn 500.000 dollar (3,75 millioner kroner) fra 23,8 til 28 prosent, samt å legge en ekstra skatt på banker som har verdier over 50 milliarder dollar.

Les mer om de planlagte skatteendringene her.

Forslaget vil Obama legge fram i når han kommende tirsdag taler til nasjonen i State of the union Adress.

Klikk på bildet for å forstørre.

BAD: Leiligheten har sju bad, samt to mindre toaletter. Foto: One57

Klikk på bildet for å forstørre.

UTSIKT: Du skal ikke ha alt for mye høydeskrekk når du bor her. Til gjengjeld kan du være sikker på at ingen sniker seg inn vinduet. Foto: One57

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.