Kjøpte militærleir for 16,5 mill.

Foto: Tom Gustavsen (Romerikes Blad)

Alfa Bilsenter AS har kjøpt den gamle militærleiren på Onsrud for 16,5 millioner kroner. Men bilsenter blir det neppe på eiendommen.

Etter flere budrunder ble Alfa Bilsenters bud på 16,5 millioner kroner fredag akseptert av Statsbygg. Verdivurdering var 10,5 millioner. Kontrakt blir undertegnet en av de nærmeste dagene, skriver Romerikes Blad.

- Det er altfor tidlig å si hva vi vil bruke eiendommen til. Vi ser store muligheter her, men vil ha kommunen med på laget når vi skal utvikle eiendommen, sier brødrene Muhammad Waqas Nasir (27) og Muhammad Osman Nasir (30) i Alfa Bilsenter AS i Oslo.

Ikke bilsenter
Brødrene, som er bosatt på Rasta i Lørenskog, ser det som lite aktuelt å starte bilsenter på Onsrud. Til det er ikke beliggenheten den beste.

- Alfa Bilsenter driver mest med bil, men investerer også i eiendom. Vi eier fra før rundt 20 mål, nå plusser vi på med nesten 100 mål, sier Muhammad Waqas Nasir, som er styreleder og daglig leder i selskapet.

Blanke ark
Alfa Bilsenter AS har 14 ansatte og omsatte for 73,5 millioner kroner i fjor. Driftsresultatet ble solide 3,8 millioner kroner.

- Dere må da ha noen ideer når dere gjør et kjøp til 16,5 millioner?

- Nei, vi må først gå nøye gjennom eiendomsmassen og se hva den kan brukes til. Det har jo vært en del forfall på bygningene, så vi må se hva slags forfatning de er i.

- Skal bli pent her
- Eiendommen fortjener ikke å se sånn ut. Vi kan forsikre naboene om at det skal bli pent her, men vi ber om forståelse for at det vil ta noe tid, sier brødrene Nasir.

- Når vil naboene se resultater?

- Om et års tid bør de se at noe har skjedd.

Fire firemannsboliger på Onsrud er leid ut på kontrakter.

Muhammad Waqas Nasir og Muhammad Osman Nasir utelukker ikke at flere bygninger vil bli satt i stand med tanke på utleieboliger, men ingenting er bestemt.

Statsbygg fornøyd
Kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg er veldig fornøyd med å ha kommet i mål med salget og også med salgssummen.

- Interessen var stor. Vi fikk åtte-ti bud i første runde, og flere var med i nye budrunder. Det førte til at budene gikk sakte, men sikkert oppover og endte seks millioner over verdivurdering, sier Aschim.

Les flere saker i Romerikes Blad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.