*Nettavisen* Økonomi.

Kjøpte prostituert og tok med på swingersklubb

Leonardo di Caprio strør om seg med penger og gloser i The Wolf of Wall Street. Foto: Filmweb/UIP

Det er ikke bare blant ulvene på Wall Street det går hardt for seg. Her er de de villeste historiene fra Norges finanselite.

01.02.14 11:54

I dag er den offisielle premieren på «The Wolf of Wall Street» med Leonardo DiCaprio i hovedrollen i Norge. Den handler om det ville livet til meglerne og investorene på Wall Street og bygger på livet til Jordan Belfort.

Nakne damer, kokain, fyll, horer, de råeste leilighetene og yachtene som kan kjøpes er bare litt av krydderet i filmen. Jobbfester der de unge meglerne kunne bade i narkotika og prostituerte og middager til flere hundre tusen kroner. Blant annet skal en dame på meglerkontoret fått 10.000 dollar om gutta fikk barbere hodet hennes. Hun takket ja og brukte pengene på brystimplantater.

LES HER: Han tjente seks millioner kroner i uka

Nettavisen NA24 har forhørt seg litt i det norske finansmiljøet og funnet fram et knippe gode historier, som viser at filmen ikke er så langt ifra virkeligheten her hjemme blant aktørene på Oslo Børs.

Det var særlig 1990-tallet som var aksjemeglernes storhetstid når det gjelder galskap her hjemme. Kundeturer til Middelhavet og Alpene, med påfølgende lunsjer, middager og innleide damer var mer regelen enn unntaket.

Også i London har det gått heftig for seg.

På 90-tallet hentet en av Norges mest anerkjente meglere en av sine beste kunder i London i limousin. Samtalen lød som følger da kunden satte seg inn:

Megler: - What do you like, Japanese, Italian, French or Thai?

Kunden: - I eat everything.

Megler: - I am not talking about food!

- Det var galskap
Flere ville 40- og 50-årslag er arrangert av investorene på Oslo Børs.

For noen år siden fylte en av dem rundt år og inviterte med investorkollegaer og meglere til middelhavet. To yachter ble hyret inn, den største ble fylt med investorene, mens den andre som kom daltene etter, ble fylt opp med aksjemeglerne. Mannskapet på yachtene var spesielt lettkledde og pene!

- Testosteronnivået er jo veldig høyt i bransjen, så da det ble arrangert sykkelkonkurranse fra toppen av et fjell på øya, noe som endte opp med brukne armer og hjernerystelser. Det var galskap, sier en av deltakerne på turen, til Nettavisen NA24.

Klikk på bildet for å forstørre.

Leide Putins kåk
En av de villeste festene som noen gang er arrangert må være 50-årsdagen til Christen Sveaas, en av de største investorene på Oslo Børs. Han hyret like godt inn sommerpalasset til president Putin i St. Petersburg. 120 til 130 av hans nærmeste venner ble flydd inn fra Gardermoen.

Det ble ikke spart på noe.

Gjestene ble druknet i den beste champagnen verden kan by på og det flommet over av den beste russiske kaviaren. Dame Edna ble hyret inn, likeså tenoren José Carreras, Bolsjoj-balletten leverte varene og Elton John ble kronen på verket. I kulissene lurte faktisk Putin selv da Elton John kom på scenen.

- Det er den villeste festen noensinne, skulle jeg tro. Hele gildet må ha kostet et sted mellom 30 og 50 millioner kroner, sier en som kjenner godt til festen.

Rutefly-Ola
På 90-tallet tok et av Norges største meglerhus med seg sine beste privatkunder til alpene og Sveits. De hyret inn et privatfly og fløy dem ned. En ekstra kunde, som ikke la igjen så mye kurtasje, ønsket også å være med, men det var ikke plass til ham, så han ble sendt med rutefly. Etter det ble han bare kalt Rutefly-Ola, eller Rufo!

Rett før finanskrisen ble en megler invitert med et amerikansk hedgefond til en helg i Las Vegas. Fondet hadde blant annet sikret seg en av de største suitene på et av Vegas hotteste hoteller. Suiten hadde egen privat basketballbane, hvor det litt ut på kvelden plutselig dukket opp nakne glamourmodeller som spilte kamp mot hverandre!

En gang ruslet noen norske investorer og meglere rundt om i Londons finansdistrikt.

De havnet etter hvert under jorden hos London Silver Vaults. De så en fin sølvbolle som en av gutta spurte hvor mye kostet. 12.500 pund sa jenta, litt brydd bak skranken. De gikk videre, før han en bestemte seg for at han ville kjøpe bollen. Han gikk tilbake til jenten, som opplyste at den nå kostet dobbelt så mye.

Investor: - Men du sa den kostet 12.500 pund?

Ekspeditrise: - Det så ikke ut som at du var kunde.

Investor: - Ser ikke jeg ut som en kunde? Her har du kortet.

Investoren gikk litt casual kledt i jeans, men han ble ordentlig provosert. Ekspeditrisen rødmet totalt og spurte om hun skulle pakke den inn. Ikke faen, svarte investoren, som tok bollen til en kvart million på hodet og marsjerte ut. Da spurte en av de andre som var til stede om hva han egentlig skulle med en sånn dyr sølvbolle hvorav investoren svarte:

- Jeg måtte straffe henne!

Vinspekulasjon
Det har også vært noen heftige turer til vinslott i både Italia og Frankrike opp gjennom årene.

En gang var flere i Bordeaux i Frankrike, hvor det ble vist fram en magnumflaske fra 1912. Den var veldig dyr og kostet rundt 150.000 kroner. Det fantes kun tre av den i verden. En investor kjøpte den på impuls. Da han ble spurt om hvorfor han var gal nok til å kjøpe en vin til den prisen sa han kort:

- Jeg kjenner han som eier de to andre flaskene, så i løpet av 15 minutter i taxien var flasken solgt videre med en heftig fortjeneste.

Finansgutta drar ofte til Alpene for å stå på ski, og på en slik tur i St. Moritz havnet et dusin av dem på en eksklusiv lunsjrestaurant.

Det kostet det hvite ut av øynene, men en av investorene var tungt lastet i Norsk Hydro-aksjer.

Ved starten av lunsjen sa han at han skulle ta regningen hvis Hydro-kursen steg i løpet av middagen.

De avsluttet måltidet med å kjøpe en flaske eksklusiv armagnac til 120.000 kroner.

Heldigvis for alle, steg Hydro-kursen, så den dagen var alle vinnere.

- Dere glemmer jeg aldri

Mange år senere var en av gjestene innom samme restaurant, og han så den samme servitøren nordmennene hadde hatt ved den lunsjen.

- Husker du oss, det var vi som kjøpte den dyre armagnacen, spurte gjesten.

Servitøren så på ham, og strakk fingrene ned i brystlommen for å dra ut en kvittering (med ditto tips):

- Dere glemmer jeg aldri.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Gunnar Stavrum

Releaseparty på Theatercafeen

Ikke all galskapen skjer i utlandet. Også her hjemme har det gått hardt for seg.

En av de store meglerne på 1990-tallet lånte den nye BMW 650en til en av sine beste kunder. Han rasket med seg sentralborddama på en liten testtur, tur-retur Oslo til Sandvika på E18. På vei tilbake ble han imidlertid stoppet i 180 km/t og ble idømt åtte dager fengsel.

Da han slapp ut inviterte han til releaseparty på Theatercaféen.

Også laksefiske står høyt på listen til finans- og shippingeliten i Oslo. For noen år siden var flere av Norges største investorer og meglere på laksefiske et sted i Norge. Det var en meget ung og søt jente som serverte dem på kvelden. Da begynte plutselig en av dem å by på en natt med henne. Flere hev seg på og det ble budkrig. Den rikeste vant til slutt.

I 2005 var Nettavisen til stede på Theatercaffen og dekket finansfiffens julebord direkte.

LES HER: For et finans-julebord!

Gipsy Kings i hagen
For noen år siden arrangerte en investor et julebord på en av gokartbanene i byen. Mens gutta nærmet seg slutten av måltidet, begynte plutselig flere av gokart-bilene å kjøre. Sjåfører var norske glamourmodeller.

En av de mest aktive investorene på Oslo Børs arrangerte ett av mange herrelag som årlig avholdes blant gutta i finansmiljøet. Et av Norges fremste kammerorkestre var hyret inn, blant annet en «tubadur». Til maten ble det servert loff, og en av festdeltakerne fikk plutselig for seg at det å hive loffen i tubaen, var smart. Det medførte at den stakkars «tubaduren» måtte jevnlig plukke ut loff av sin tuba resten av konserten

Også internasjonale storheter er fløyet inn til Norge. For litt over 10-årstiden sto Gipsy Kings og spilte i en bakgård på beste vestkant i Oslo. Prislapp på godt over en million kroner.

Ut på 2000-tallet skal en stor investor på Oslo Børs angivelig ha kjøpt en prostituert. Dog ikke for egen hygge, men for å ta henne med på en swingersfest. Det endte med at regningen ble noe høyere enn han hadde tenkt seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.