NA24.no

Norwegians sjef Bjørn Kjos mener eneste tabbe de siste årene var å sette i gang med Dreamliner-ruter for tidlig.
Norwegians sjef Bjørn Kjos mener eneste tabbe de siste årene var å sette i gang med Dreamliner-ruter for tidlig. Foto: Ole Eikeland (Nettavisen)

Kjos angrer kun på én ting

De tre siste årene har vært tøffe for Norwegian - men sjefen angrer kun på én ting.

TIrsdag kåret Skytrax Norwegian til Europas beste lavrprisselskap for tredje året på rad og samtidig til verdens beste lavprisselskap på langdistanse, skriver Dagens Næringsliv (DN).

I to år har selskapet fløyet langdistanse med Boeing Dreamliner-flyene, og tusenvis av passasjerer har sittet «kjosfast» i USA eller Thailand. I mars ble 200.000 passasjerer rammet av en pilotstreik. Det var den største streiken i privat sektor på over ti år. Norwegians omdømme falt merkbart, ifølge DN.

Kjos har beklaget overfor passasjerer som har stått igjen når avganger med de nye Dreamliner-flyene er blitt innstilt.

– Det har vært et mareritt for enkelte passasjerer, det er helt klart, sier han. I ettertid ser vi at Dreamliner-flyet ble satt i fast trafikk for tidlig. Vi hadde for få fly, og det var vanskelig å få tak i erstatningsfly. Vi var ekstra sårbare. Alle nye flymodeller vil ha «barnesykdommer», og trenger ekstra vedlikehold. Her har vedlikeholdet vært for dårlig, sier Kjos til DN.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere