NA24.no

Kjos avviser påstander om at oppsplitting er ulovlig

20150305. Bjørn Kjos uttaler seg til pressen torsdag ettermiddag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
20150305. Bjørn Kjos uttaler seg til pressen torsdag ettermiddag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Norwegian-boss Bjørn Kjos har fått forsikringer om at han er på juridisk trygg grunn når han splitter opp gruppen av skandinaviske piloter.

Konsernsjefen ser ingen grunn til å frykte at grepet som overraskende ble kunngjort torsdag, skal få et etterspill i rettsvesenet. Fagforbundet Parat mener oppsplittingen er i strid med arbeidsmiljøloven, avtaleverk og regler for hva man har lov til å gjøre under en streik.

– Vi har hatt juridisk kompetanse inn i dette. Jeg har ikke noen mulighet til å vurdere det juridiske selv, men vi har fått klar beskjed om at vi er på juridisk trygg grunn, sier Kjos til NTB.

Tonen mellom partene i streiken er om mulig enda mer uforsonlig etter at styret vedtok å etablere tre underselskaper – i Norge, Sverige og Danmark – hvor pilotene skal bli ansatt.

– Det er liten tvil hos oss om den juridiske holdbarheten i dette, sier Kjos. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere