NA24.no

Kjos henter Geir Karlsen som finansdirektør

Geir Karlsen er ansatt som ny finansdirektør i Norwegian.
Geir Karlsen er ansatt som ny finansdirektør i Norwegian. Foto: Presse/Norwegian
Sist oppdatert:
Ny nestkommanderende i Norwegian.

Da Frode Foss i juni i fjor brått sluttet som finansdirektør, falt aksjen til Norwegian nesten 30 prosent gjennom den påfølgende uken. Det bidro kraftig til at fjoråret var et mareritt-år for selskapets hovedeier og konsernsjef Bjørn Kjos. Til sammen falt markedsverdien av egenkapitalen til flyselskapet hele 40 prosent i løpet av 2017.

Aksjen steg imidlertid i tirsdag og onsdag kom det enda flere gode nyheter: Etter sju måneders leting er endelig Foss' etterfølger klar.

HENTER NY FINANSDIREKTØR: Bjørn Kjos.

Norwegian-sjef Kjos har hentet inn Geir Karlsen (52), som tidligere har jobbet for John Fredriksen-rederiet Golden Ocean, som ny finansdirektør.

Karlsen kommer fra jobben som finansdirektør i shippingselskapet Navig8 Group og har tidligere også jobbet som finansdirektør i rigg-selskapet Songa Offshore.

Karlsen får ingen lett jobb, ettersom Norwegian er fullastet med gjeld. Norwegian skylder nemlig kreditorene rundt 20 milliarder kroner, og mange frykter at selskapet vil slite med å betjene denne byrden.

Høy gjeld var en av tingene som Ryanair-sjef Michael O'Leary har pekt på da han påsto i høst at Norwegian ville forsvinne i løpet av få måneder.

Les også: Ryanair-sjef Michael O’Leary påstår at Norwegian sliter økonomisk

Karlsen sier at han ser frem til å bli en del av ledelsen i Norwegian.

- Luftfart er en bransje preget av sterk konkurranse, og jeg håper og tror at jeg med min bakgrunn og erfaring kan bidra til å videreutvikle selskapet framover, sier Geir Karlsen i en pressemelding.

Kjos selv sier han er tilfreds med at de får Geir Karlsen med på laget. 

- En stor del av hans yrkeserfaring har klare likhetstrekk med flybransjen, hvor lease-avtaler og finansiering av større transaksjoner er helt sentralt. Samtidig vil jeg trekke frem hans ledererfaring fra større internasjonale selskaper som svært viktig for Norwegians globale utvikling, sier Kjos i en pressemelding.

Fungerende finansdirektør Tore Østby fortsetter samtidig i en ny stilling som direktør for strategisk utvikling. Selskapet har dessuten hentet inn Kurt Simonsen (59) som ny IT-direktør. 

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere