NA24.no

Kjos i trøbbel med ansatte

Foto: Nils Collett Vogt (NA24)
Idyllen er brutt i Norwegian

I mange år har de mange fagforeningene i flymarkedet vært en tung bør for flyselskapet SAS, med utallige streiker og konflikter. Nå har også Bjørn Kjos og nykommeren Norwegian havnet i klinsj med fagforeningene.

Årsaken er at Kjos har etablert en base i Helsingfors. Denne basen bemannes av innleid personale fra et vikarbyrå i Estland. Dette ønsker ikke den norske pilotforeningen, skriver Dagens Næringsliv.

I arbeidsrettssak
Nå truer Kjos med økonomiske sanksjoner i mot fagforeningene. Pilotene svarer, på sin side, med å melde selskapet til Arbeidsretten.

Dermed er idyllen brutt i Norwegian.

Taper penger
Etter at Norwegian kom inn som et frisk pust i skandinavisk flybransje, har også selskapet til Bjørn Kjos merket hvor vanskelig det er å drive i flybransjen. Høy oljepris og fjorårets askesky har ridd flybransjen som en mare. I fjerde kvartal i fjor var nettresultatet til Norwegian på minus 5,4 millioner kroner av en omsetning på 2,15 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere