NA24.no

Kjos sendes til himmels

Foto: Kristian Juul Pedersen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Flyr flere og investorene jubler.

I oktober fløy 1.268.941 passasjerer med Norwegian, en økning på 219.738 passasjerer, eller 21 prosent, sammenlignet med oktober i fjor.

Økningen i passasjerantallet er satt i sammenheng med flere flyvninger og større fly. Derimot er yielden, seteinntekter per passasjerkilometer, gått ned med ti prosent sammenlignet med oktober i 2009.

- Vi er godt fornøyd med fortsatt kraftig passasjervekst. I oktober fylte vi flyene bedre enn i fjor til tross for over 1.700 flere avganger med større fly. I Norwegian jobber vi hardt for å forbedre flytilbudet vårt til kundene. Ett eksempel er punktligheten, der vi nå ser gode resultater etter systematisk arbeid gjennom hele året. Et annet eksempel er helt nytt interiør i alle de nye flyene vi får levert fra og med desember måned, skriver Bjørn Kjos, administrerende direktør og storaksjonær i Norwegian, i en melding.

Forbedret punktlighet
Punktligheten er også kraftig forbedret og var i oktober 92,4 prosent. Fra Gardermoen isolert var punktligheten 93,6 prosent. Også flyplasser som Stavanger, Trondheim, Ålesund og Kirkenes utmerker seg med spesielt høy punktlighet.

Norwegian er ett av de flyselskapene med færrest kanselleringer i perioden. I oktober hadde Norwegian en regularitet på 99,6 prosent.Totalpunktligheten for selskapet ble 88,3 prosent, sterkt påvirket av streik i Frankrike som forsinket en god del returflygninger til Skandinavia. Både Sverige og Danmark hadde punktlighet på 89 prosent.

Kabinfaktoren var på 79 prosent, som er en økning på ett prosentpoeng fra i fjor.

Børsfest
Høstens bidrag til økt passasjerkomfort er at de nye flyene som blir levert fra og med desember kommer med helt nytt interiør. Norwegian er et av de aller første flyselskapene i verden som får det nye interiøret, basert på Boeing’s Dreamliner.

Det nye interiøret skiller seg vesentlig ut med redusert støy og ny utforming, ny belysning og større hattehyller.

Bjørn kjos eier 90 prosent av selskapet HBK Invest som igjen eier 27,77 prosent av Norwegian. I praksis betyr det at Kjos eier såvidt under 25 prosent av aksjene i flyselskapet.

Fredag morgen stiger Norwegian med 6,69 prosent på en svak Oslo Børs, noe som gir en markedsverdi på vel 3,3 milliarder kroner.

Her kan du følge Norwegian på Oslo Børs

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere