*Nettavisen* Økonomi.

Kjos sendte 935.488 til himmels

Foto: Nils Collett Vogt (NA24)

Men han får dårligere betalt og mange kommer også for sent frem.

08.03.11 10:55

Norwegian, som har opprettet flere nye ruter og satt inn mange nye fly det siste året, melder om en passasjervekst på 12 prosent i februar, sammenlignet med samme måned året før.

I februar valgte 935.488 passasjerer å fly med Norwegian, mot 834.884 foregående år. Det er 100.604 flere passasjerer sammenlignet med februar i fjor.

Like fulle fly
Kabinfaktoren var på 76 prosent, samme som foregående år, etter en kapasitetsøkning på 26 prosent.

- Vi er veldig fornøyd med at fyllingsgraden er stabil selv med sterk kapasitetsvekst. I løpet av februar og mars fornyer vi flåten med hele seks nye og mer miljøvennlige Boeing 737-800-fly. De nye flyene betyr også reduserte driftskostnader for selskapet Samtidig vil høyhastighets bredbånd om bord og nytt Dreamliner-interiør bidra til å bedre den totale kundeopplevelsen betraktelig, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i meldingen.

Forsinkelser og billige billetter
Men til tross for at selskapet flyr flere tjener også Kjos mindre per passasjer.

Yielden, inntekter per passasjerkilometer, falt med seks prosent fra 0,51 kroner per kilometer til 0,48 kroner per kilometer, sammenlignet med februar i fjor.

Samtidig er det klart at nesten hvert femte fly var forsinket da 82,8 prosent gikk på oppsatt rutetid. Av alle planlagte flygninger gikk 99,4 prosent uten kanselleringer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.