NA24.no

Kjos sier han ikke har vurdert Norwegian-salg


Konsernsjef Bjørn Kjos da han presenterte Norwegians planer for 2018. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Konsernsjef Bjørn Kjos da han presenterte Norwegians planer for 2018. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Norwegian-sjef og -storeier Bjørn Kjos sier han ikke har vurderte å selge seg ut: – Jeg syns det har vært for billig, sier han.

Flyselskapets største eier kommenterte frieriet fra International Airlines Group (IAG) i forbindelse med en ekstraordinær generalforsamling om aksjeemisjon fredag.

– Det finnes et ordtak om at til den rette prisen er alt til salgs, men det har jeg faktisk aldri vurdert. Min ambisjon har vært å drive Norwegian og få fram de verdiene så aksjonærene skal ha noe igjen for å satse på Norwegian, sier han til E24.

Torsdag kjøpte IAG, som blant annet eier British Airways, 4,61 prosent av aksjene i Norwegian. Det førte til en oppgang i aksjekursen på vanvittige 47 prosent. Fredag fortsatte oppgangen, og på det meste lå den på 297,50 kroner. Rett etter klokka 13 ble dem omsatt 273,70 kroner.

IAG vurderer om de skal legge inn et formelt bud på hele flyselskapet. I en pressemelding torsdag opplyste Norwegian at selskapet ikke hadde kjennskap til IAGs kjøp før det ble omtalt i mediene.

(©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere