NA24.no

Kjos tjener nesten én milliard på bagasjen og maten din

TJENER FRETT: Bjørn Kjos og Norwegian tjener fett på tilleggstjenestene du betaler for når du flyr.
TJENER FRETT: Bjørn Kjos og Norwegian tjener fett på tilleggstjenestene du betaler for når du flyr. Foto: Stian Lysberg Solum
Sist oppdatert:
I gjennomsnitt har hver Norwegian-passasjer brukt fem kroner mer på mat, drikke og tilleggstjenester i tredje kvartal.

Neste gang du reiser du reiser med Norwegian og unner deg en matbit og litt drikke, skal du være klar over at dette salget betyr langt mer for Norwegian enn litt passasjerhygge på turen, skriver Aftenposten (krever innlogging).

Tall avisen har hentet inn viser at Bjørn Kjos omsatte tilleggstjenester for 967 millioner kroner i fjor. Det utgjør 13 prosent av flyselskapets samlede inntekter.

Dette komme frem av selskapets rapport for tredje kvartal i år, skriver avisen.

Hos flyselskapet legger man ikke skjul på at omsetningen betyr mye på bunnlinjen og at omsetningen har vist en fin vekstkurve i takt med økende passasjertall.

Det er inntektene fra salg av tilleggspakkene med mat, bagasje og setevalg som er den største enkeltinntekten for det norske lavprisselskapet. Å kjøpe disse produktene samlet er også det mest lønnsomme for de reisende, sammenlignet med å kjøpe hver for seg.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere