NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

Kjøp BBC på iTunes

Sist oppdatert:
Britene skal få laste ned BBCs tv-programmer.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Etter at BBC har inngått et samarbeid med iTunes, skal det nå bli mulig for britene å laste ned tv-programmer på internett, skriver Financial Times tirsdag.

NA24 - din næringslivsavis

BBC Worldwide selger allerede DVD-er med BBC-serier. Tirsdag annonserer de den nye avtalen, et steg videre på veien mot videomarkedet på internett i Storbritannia.

Ingen av partene har foreløpig ønsket å kommentere avtalen, men ifølge Financial Times skal ti serier være tilgjengelig til å begynne med. BBC Worldwide vil utvide etter hvert hvis avtalen blir en suksess.

Pris usikker
Selskapet skal tilby brukerne et vidt spekter av nyere serier og programmer fra arkivene. Prisen er foreløpig utilgjengelig, men Apple krever 1.89 pund for andre show i Storbritannia.

På jakt etter ny lønnsomhet
BBC Worldwide har, under deres leder John Smith, satt i verk aggressive planer om å øke profitten i selskapet. Selskapet er under press for å skaffe inntekter fra annet enn lisensen, som mest sannsynlig vil øke mindre enn inflasjonen frem til 2012.

Digitale løsninger
Smith presser også på for at digitale inntekter skal øke fra en til ti prosent innen fem år. Han er derfor interessert i å utforske digitale alternativer til deres DVD- baserte Home entertainment. Derfor har han gjort distribusjonsavtaler med onlinetjenester som Amazon og Netflix.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere