NA24.no

Kjøp ditt eget oljefond

Oslo Børs skal ta opp oljefond til notering.

Nå kan alle og en hver kjøpe oljefond på Oslo Børs.

NA24 - din næringslivsavis

Oslo Børs skriver i en pressemelding at man har vedtatt å ta opp de to verdipapirfondene ABG Sundal Collier Oil Derivative Long og ABG Sundal Collier Oil Derivative Short til notering.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Fondene er såkalte børshandlede fond, og er de første fondene basert på råvarer som noteres på Oslo Børs, skriver Oslo Børs i pressemeldingen.

- Som en betydelig energibørs har Oslo Børs tro på at dette skal bli et attraktivt produkt for investorene. Første noteringsdag er satt til torsdag 5. mars 2009.

DISKUTÈR HER:Hva tror du skjer på Oslo Børs?

Fondene er en variant av de allerede eksisterende bull og bear-fondene, men i stedet for å ha aksjekursutviklingen på Oslo Børs liggende til grunn, er det nå oljeprisen man skal satse på. Investorene som satser på at oljeprisen skal opp kan kjøpe Long, mens de negative kan kjøpe Short. Fondene investerer kun i finansielle instrumenter med verdens mest handlede olje, West Texas Intermediate (WTI), som underliggende.

- Fondene vil gi avkastning basert på verdiendring av fondenes terminkontrakter på olje (notert i USD), verdiendring av USD mot NOK samt korte rentebærende plasseringer, skriver Oslo Børs.

I Oil Derivative Short vil terminkontraktene på olje være shortposisjoner som innebærer at et fall i terminprisene øker fondets verdi og en stigning av terminprisene reduserer fondets verdi.

En børspost i oljefondene utgjør 500 andeler, og kurs ved noteringstidspunktet er satt til 20 kroner per andel.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere