NA24.no

Kjøp ditt eget øyparadis

(Coldwell Banker Morrison's Private Islands)
Sist oppdatert:
En mann selger syv av verdens ti dyreste øyer, men selv har han ikke råd til én. Se paradisene.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

- Du vet du er en suksess når du eier din egen øy. Det er det ypperste statussymbol og en paparazzifri sone, skriver Kiplingers Personal Finance Magazine.

NA24 - din næringslivsavis

Dersom dette stemmer må verdens dyreste øy, Vatu Vara, med en prislapp på 75 millioner dollar, eller en halv milliard kroner, være det desidert største statussymbolet av dem alle.

Listemesteren Forbes har laget en oversikt over verdens dyreste private øyer. Drømmer du om sol, varme, fred, luksus og fordragelighet er dette det ypperste jorden har å by på.

Men det koster, og bare de færreste kan få tak i et av disse paradisene. Selv ikke mannen som selger 70 prosent av øyene på Forbes-listen har råd til en.

- Jeg eier ingen øy selv. Jeg kunne kjøpt en liten en, men jeg venter til jeg har spart opp nok til å kjøpe et vakkert tropisk paradis, og til å få bygd en luksusvilla på den. Jeg tipper jeg trenger 1-2 millioner dollar for å få det til, sier megler Cheyenne Morrison til NA24.

Morrison regnes som verdens ypperste øy-megler og selv om han ikke har investert de store summene for å komme dit, har han måttet jobbe hardt for å få oppdragene.

- Det har vært en skikkelig kamp. Jeg har jobbert 14 timer om dagen, syv dager i uka, 365 dager i året de siste seks årene. Jeg jobber veldig hardt med å kontakte media over hele verden. Mye av min suksess skyldes at jeg har levd på øyer mesteparten av livet, og at jeg vet hvordan det er å leve på en øy, sier Morrison.

Mel Gibson vakte oppsikt med denne skjeggpryden da han snakket om sin nye indianske film under en pressekonferanse i Mexico.

Det har ifølge Morrison ikke kostet all verdens å komme på toppen, annet enn mye blod (kuttet opp føttene på korallrev), svette (løpe rundt på øyene) og tårer (tapte salg kan bli frustrerende).

Fordelene med å eie en egen paparazzifri øy er åpenbare, og det er det flere kjendiser som har forstått. Blant dem som har investert i egne tropiske øyparadiser finner man Mel Gibson og Richard Branson. Under ser du listen over verdens ti dyreste øyer i 2007, ifølge Forbes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere