NA24.no

Kjøpefest i New York

Foto: Fotograf: TIMOTHY A. CLARY (AFP)
Sist oppdatert:
Aksjemarkedet reagerer svært positivt på at milliardene nå begynner å bevege på seg.

Nye tegn på at en ny bølge med oppkjøp og fusjoner kan være i ferd med å skylle inn over aksjemarkedene har gitt en markant oppgang på Wall Street.

NA24 – din næringslivsavis

Den brede S&P 500-indeksen stiger 1,76 prosent til 1.062,79 poeng, og følges tett av Dow Jones-indeksen som stiger 1,43 prosent til 9.803,57 poeng. Det er også klar bevegelse for teknologiaksjene og den teknologitunge Nasdaq-indeksen blir løftet 2,23 prosent til 2.137,64 poeng.

Xerox Corp har inngått en avtale om å kjøpe Affiliated Computer Services Inc. for 6,4 milliarder dollar. Det sender aksjekursen til sistnevnte til å stige 14 prosent. Xerox-aksjen faller derimot over 17 prosent på nyheten.

Abbot Laboratories kjøper legemiddelvirksomheten til sin belgisk partner Solvay. Partene er enige om en kjøpesum på 6,6 milliarder dollar i kontanter og dermed vil Abbot sikre seg kontrollen over kolesterolmedisinen TriCor. Aksjemarkedet svarer positivt på denne utviklingen og sender aksjekursen i Abbot opp 4,5 prosent.

Det har også vært et par mindre oppkjøp innen helsesektoren. Produsentene av operasjons- og legeutstyr Covidien er nær ved å kjøpe Aspect for 210 millioner dollar.

Det private investeringsselskapet American Securities kjøper GenTek for 411 millioner dollar i kontanter og vil dermed sikre seg produsenten av kjemikalier og motordeler.

– Vi har sett et løft i oppkjøpene og det er et veldig stort pluss. Det er alltid gode nyheter når du ser penger komme inn i markedet, kommenterer forvalter Hugh Johnson i Johnson Illington til Bloomberg.

Dagens nøkkeltall

Dow +1,43% til 9.803,57 poeng

Nasdaq +2,23% til 2.137,64 poeng

S&P 500 +1,76% til 1.062,79 poeng

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere