NA24.no

Kjøpefest på børsen

Sist oppdatert:
Sterkere oljepris og flere kjøpsvillige selskaper bidrar til å sende aksjekursene på Oslo Børs rett opp.

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger 1,95 prosent til 442 poeng. Det er høy aktivitet på børsen denne mandagen. Flere mulige oppkjøp og en oppgang i oljeprisen gir en god start på uken for investorene på børsen.

NA24 - din næringslivsavis

Prisen på et fat nordsjøolje stiger 1,06 prosent til 53,54 dollar ved råvarebørsen i London. Dette er med på å sende tungvekterne Norsk Hydro og Statoil opp. Fusjonskameratene blir løftet henholdsvis 1,78 prosent til 185,75 kroner og 2,41 prosent til 159,50 kroner. DNO klatrer 2,23 prosent til 12,40 kroner.

Klikk her for å følge oljeprisen

Prosafe topper listen over de mest omsatte aksjene i på børsen etter at det er blitt klart at BW Offshore har kjøpt seg opp i selskapet. Totalt eier hovedselskapet BW Limited 22,7 prosent av de utestående aksjene i riggselskapet. Posten på 5,3 prosent ble kjøpt til 86 kroner per aksje og dermed har Sohmen-familien bladd opp milliarder for å sikre seg aksjer i Prosafe.

Markedet priser inn enten en budkamp om Prosafe eller at BW Limited må by langt mer enn de 86 kronene de har betalt nå for å sikre seg hele Prosafe. BW Offshore, tidligere Bergesen Worldwide Offshore, sier at de vil ta en aktiv rolle i konsolideringen i bransjen.

Prosafe-aksjen stiger 7,67 prosent til 92,70 kroner.

For å finansiere kjøpet av Prosafe-aksjer vil BW Offshore gjennomføre en emisjon på 1,1 milliarder kroner. Emisjonen på 12.257.085 aksjer vil ha en tegningskurs på 26 kroner per aksje.

BW Offshore er ikke omsatt på Oslo Børs mandag, dermed gjelder fredagens sluttkurs på 26 kroner per aksje.

Tandberg Television kan også fort få nye eiere. Nasdaq-selskapet Arris vil kjøpe opp selskapet og er villige til å by 96 kroner per aksje. Ledelsen og styret i Tandberg Television anbefaler budet og mener at prisen Arris er villige til å betale er god. Gjennom å slå sammen kreftene vil dermed det nye selskapet stå godt rustet i kampen om kundene. Prisen Arris er villig til å betale rundt 7,8 milliarder kroner for Tandberg Television.

Tandberg Television stiger 10,93 prosent til 95,40 kroner. Enskilda er største nettokjøper foran Carnegie og Credit Suisse First Boston.

Simrad Optronics er dagens suverene vinner med en oppgang på 33 prosent til 2,71 kroner. First og Netfonds står samlet bak rundt 60 prosent av nettokjøpene. Totalt er det omsatt aksjer for 14,5 millioner kroner i børsferskingen.

Klikk her for å følge Oslo Børs

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere