NA24.no

Kjøper helsekost for 300 mill.

Foto: Sara Johannessen, Scanpix.
Sist oppdatert:
Svenskene blar opp for å sikre seg norsk firma.

Eierne av drammensfirmaet NaturaMed Pharma kan se frem til milliongevinst etter å ha solgt selskapet til det svenske selskapet Bringwell.

NA24 - din næringslivsavis

Betaler 180 mill med en gang
Den børsnoterte svenske helsekostdistributøren har lagt 350 millioner svenske kroner, totalt 306 millioner norske kroner, på bordet for å sikre seg aksjene i NaturaMed Pharma. Drøyt 180 millioner blir utbetalt med en gang, mens de resterende 120 millionene kommer 1 april 2009.

- Kjøpet av NaturaMed Pharma kommer til å påvirke Bringwell positivt på stort sett alle plan. Bringwell får tilgang på en helt ny salgsplattform, nye heleide produkter og når en størrelse som øker tilgangen på internasjonalt attraktive produkter, sier David Rönnberg, administrerende direktør i Bringwell i en melding.

Startet i 1992
Det norske selskapet ble startet av drammenserne Kari-Anne og Knut-Erik Karlsen i 1992 og har vokst seg til å bli en av Nordens største aktører innen salg av kosttilskudd over internett og direktesalg. De to eier selskapet sammen, og kan dermed glede seg over millioner på konto.

- Jeg er veldig stolt over selskapet vi har bygd opp i løpet av de siste 15 årene, samtidig er jeg overbevist om at med Bringwell som eiere kan NaturaMed Pharma øke sin markedsandel raskere i Norden, sier Knut Erik Karlsen i meldingen.

Lønnsomt selskap
Selskapet omsatte for 117,2 millioner kroner i fjor, og kunne bokføre et resultat på solide 50,6 millioner kroner. Omsetningen falt med syv millioner kroner fra året før, mens resultatet ble mer en doblet, fra 22 millioner kroner.

I fjor ble det utbetalt 37 millioner kroner i utbytte. Totalt har selskapet utbetalt 63,9 millioner kroner de siste fem årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere