NA24.no

Kjøper P-plass - får leilighet på kjøpet

Foto: Handeland, Petter (Klikk.no)
Sist oppdatert:
Verdien av parkeringsplasser i Oslo når nye høyder.

Eiendomsmeglere i Oslo melder at boligkjøpere er villig til å punge ut millioner for parkeringsplasser sentralt i Oslo. Det skriver Dagens Næringsliv tirsdag ifølge dn.no.

- Jeg har i oppdrag å selge en leilighet på Gimle. Det bør være mulig å oppnå en pris på over 30 millioner kroner. Men jeg må finne en parkeringsplass, helst i garasje. Min oppdragsgiver er villig til å betale et millionbeløp for å kjøpe en garasjeplass han kan selge videre sammen med leiligheten, sier eiendomsmegler Odd Kalsnes i Privatmegleren Aveny til DN.

Ifølge en undersøkelse utført av Statistisk sentralbyrå i 2000 var det kun én av ti privathusholdninger som hadde egen parkeringsplass i bydelene Grünerløkka, Torshov, St. Hanshaugen, Majorstuen, Uranienborg og Frogner.

Siden den gang har antallet boliger og husholdninger i Oslo økt. Andelen med to biler eller mer har økt fra 12 til 17 prosent siden 2002. Det betyr parkeringstrøbbel for både fastboende og besøkende i Oslos mer sentrale bområder, skriver DN.

Eiendomsmegler Torbjørn Ek mener parkeringsplass er et «must» for leiligheter som koster syv-åtte millioner kroner eller mer.

For boliger i øvre prisklasse hjelper det ikke med saftige prisavslag på boligen dersom parkeringsplass mangler.

- Enkelte kjøper små leiligheter med tilgang til egen parkeringsplass i nabolaget. Så leier de ut leiligheten og bruker parkeringsplassen selv, sier Finn Caspersen i Eie M2 eiendomsmegling til DN.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere