NA24.no

Kjøper Sevan-kunde

Sist oppdatert:
Britiske Premier Oil vil kjøpe opp konkurskandidaten Oilexco North Sea Ltd.

Premier Oil ser ut til å bli den nye havnen for det lille britiske oljeselskapet Oilexco North Sea som siden nyttår har vært under administrasjon. Oilexco North Sea er blant annet operatør for Shelley-feltet som skal produseres av norske Sevan Marines produksjonsrigg Seavn Voyageur.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Premier varsler onsdag at de de vil legge 505 millioner dollar på bordet for å overta Oilexco North Sea. Samtidig vil Premier gjennomføre en emisjon på 171 millioner britisk pund for å finansiere kjøpet. Emisjonen er garantert fulltegnet. Det er det finansielt pressede canadiske OilExco som i dag eier nordsjødatteren Oilexco North Sea.

Med oppkjøpet av Oilexco North Sea følger samlede påviste og sannsynlige reserver på 60 millioner fat oljeekvivalenter og 15 leteprospekter. Oilexco North Sea har en oljeproduksjon på 13.700 fat per dag på britisk sokkel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere