NA24.no

Kjøper sitt 17. skip

Sist oppdatert:
Skipsreder Herbjørn Hansson tør satse i et elendig marked.

Herbjørn Hansson og Nordic American Tanker Shipping kjøper nå sitt 17. fartøy.

NA24 - din næringslivsavis

Tankskipet de har valgt å kjøpe er et suezmaxskip med dobbeltskrog og ble bygget ved et verft i Asia i 2002. Den avtalte kjøpsprisen er på 51,5 millioner dollar, vel 293,5 millioner etter dagens kurs, og overlevering skal ikke skje senere enn 30. november i år.

Kjøpet skal etter planen finansieres gjennom egen kontantbeholdning, og selskapet presiserer at de ikke har planlagt en aksjeemisjon i forbindelse med skipskjøpet.

Skipet skal gå i spotmarkedet eller i relaterte leieavtaler knyttet til spotmarkedet. Kjøpet skal ifølge konsernsjef Hansson ikke gå utover utbytte. Det skal heller sørge for at utbyttene og resultatene blir større.

Rederinæringen er dypt rammet av finanskrisen. I forkant av at det smalt for et drøyt år siden har rederiene vært svært aktive med å gi verftene oppdrag med å bygge nye skip. Sammen med lavere etterspørsel etter olje har dette medført et ras i tankratene. I snitt ligger ratene på 19.000 dollar per dag for suezmax. For ett år siden lå ratene rundt 60-70.000 dollar per dag.

I likhet med John Fredriksens Frontline har Nordic American Tankers hatt et klart fokus på å betale utbytte. Senest fikk aksjonærene et utbytte for tredje kvartal på 0,50 dollar per aksje og selskapet har samlet betalt 50,24dollar per aksje tilbake til aksjonærene. Det har skjedd gjennom ulike beløp hvert kvartal fra og med fjerde kvartal 1997.

- Vi er sikre på at dette, vårt 17. suezmax-skip, vil være innvannende både for utbytte og resultat per aksje. Derfor kan utbytte og inntjening per aksje forventes å bli høyere enn om dette fartøyet ikke hadde blitt kjøpt. NAT er forpliktet til fortsetter å bygge på sin vellykkede driftsmodell der elementer av full utbytteutbetaling og innvannende vekst står sentralt, kommenterer konsernsjef Herbjørn Hansson i en børsmelding.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere