NA24.no

Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)

Kjøper ut stemoren

Sist oppdatert:
Celina Midelfart og søsteren kjøper ut Tove Kvammen Midelfart.

Midelfart Holding har vært eid av Celina Midelfart og hennes søster Hermine sammen med deres stemor Tove Kvammen Midelfart.

NA24 – din næringslivsavis

I selskapet ligger aksjeposten i Midelfart Sonesson. Midelfart kom inn på eiersiden i det svenske selskapet etter å ha kjøpt seg opp i 2006. Det svenske konsernet kjøpte siden opp Midelfarts virksomhet i Midelfart AS. Dette selskapet hadde blant annet agenturet på en rekke kjente velværeartikler, som nå er videreført i børsnoterte Midelfart Sonesson AB. Midelfart Holding har også investeringer innen næringseiendom, private equity, aksjer og obligasjoner.

Kjøper ut
Til tross for underskudd deler selskapet ut et utbytte på 226 millioner kroner.

– Utbytte på 226 millioner kroner er tatt av eierne. Det vedtatte utbyttet er brukt av Pescara og Midelfart Capital som en delfinansiering av kjøpet av Tove Kvammen Midelfarts og Pagano sine aksjer i Midelfart Holding, sier Geir Udnæs som er adm. direktør i Midelfart Holding til NA24.

Det har ikke lykkes NA24 å få kontakt med Tove Kvammen Midelfart eller Celina Midelfart angående saken. Det er derfor ukjent hvorfor hun nå trer ut av Midelfart Holding.

Minus
Midelfart Holding viste på konsernnivå et underskudd på 2 millioner kroner før skatt og et underskudd på 8 millioner etter skatt. Morselskapet fikk et resultat på 2,3 millioner kroner før skatt og minus 3,3 millioner kroner etter skatt, melder selskapet i sin årsrapport. Det er særlig fall i verdiberegninger på obligasjoner og aksjeposten i Midelfart Sonesson som trekker ned. Men resultatet er betydelig forbedret fra 2007-tallene som viste kraftige underskudd.

Les mer om det her: Røde tall for Celina

Profilert
Celina Midelfart tok over Midelfart & Co sammen med sin stemor og søster i 1995 og har siden det ble stiftet i 1923 vært i familien Midelfart. I november i 2006 kjøpte imidlertid det svenske velværekonsernet Sonesson opp Midelfart & Co, men Celina, Hermine og Tove Kvammen kjøpte aksjer i det overtakende selskapet for 55 millioner kroner. De fikk 425 millioner kroner for selskapet, kapital som nå er pløyd inn i forskjellige investeringer.

Selv er Celina Midelfart styreleder i selskapet, som hun inntil i fjor var administrerende direktør for. Hun har tidligere uttalt til mediene at hun tidlig fattet interesse for forretninger. Men i norsk offentlighet har hun de siste årene fått vel så mye oppmerksomhet for sine forhold. Da Se og Hør kunne melde nyheten om at hun var blitt sammen med Tor Olav Trøim, og at de nå er forlovet, ble det igjen mer fokus på dette enn forretningene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere