NA24.no

Kjøpsfest blant norske forbrukere

Foto: Larsen, Håkon Mosvold
God vekst i omsetningen i april

Samlet sett økte detaljomsetningen utenom salg av motorvogner og salg på bensinstasjoner med 11,5 prosent fra april i fjor til april i år, melder HSH i en pressemelding.

- Den svært sene påsken i år, sammen med av vi flere steder i landet nærmest gikk rett fra vinter til sommer , ga kraftig vekst i omsetningen for hagesentrene, sier sjeføkonom Lars Haartveis i HSH . Tall fra SSB viser at hagesentrene økte med 32,4 prosent fra april 2010 til april 2011.

Mange fant i april veien til møbel- og byggvarehusene, mens postordre-/internetthandel og klesbutikkene fikk litt lavere omsetning enn i fjor. Dagligvarebutikkene fikk en vekst på 14,5 prosent fra april i fjor til april i år,melder HSH.

- Dette må ses på bakgrunn av at påsken falt tidlig i april i fjor, slik at påskehandelen i dagligvarebutikkene falt i mars. Samlet sett var dette likevel gode tall, noe sterkere enn vi hadde ventet, sier Haartveit i meldingen.

Hittil i år var det mange bedrifter og bransjer som gikk over fra negative til positive tall fra mars til april. Men salget av elektriske husholdningsartikler og sportsutstyr ligger fortsatt etter fjoråret akkumulert på tross av en vekst på om lag 5 prosent i begge bransjene i april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere