NA24.no

Kjøpsordre sendte Kværner til topps på Oslo Børs


Oslo Børs endte i rødt tirsdag, ledet an av fallende oljeaksjer og nedgang for flere tungvektere.
Oslo Børs endte i rødt tirsdag, ledet an av fallende oljeaksjer og nedgang for flere tungvektere. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Oljeaksjene og DNB senket Oslo Børs.

Oslo Børs endte i rødt tirsdag, ledet an av fallende oljeaksjer og nedgang for flere tungvektere.

Ved stengetid var hovedindeksen ned 0,71 prosent til 624,04 poeng.

Børsens største selskap Statoil falt 1,6 prosent, noe som tynget markedet. Også andre oljerelaterte selskaper hadde en negativ dag, med oljeserviceindeksen ned 2,1 prosent.

Blant andre tungvektere bidro DNB negativt med et fall på 2,6 prosent, mens Hydro falt 2,9 prosent.

Røkke-selskap til topps
Dagens vinner ble det det Kjell Inge Røkke-tilknyttede verftkonsernet Kværner, som ble sendt opp 12,3 prosent til 7,30 kroner, etter at en ikke navngitt investor vil kjøpe en stor aksjepost i selskapet.

Meglerhuset Arctic Securities er blitt engasjert av den finansielle investoren for å kjøpe opp til 26,9 millioner aksjer, tilsvarende 10 prosent av alle aksjene i Kværner.

Prisen per aksje vil bli bestemt i en bokbyggingsprosess med et indikert prisintervall på 7,30 til 8 kroner per aksje, opplyses det i en børsmelding.

Opera ramler
Aksjen til Opera ramlet 4 prosent etter at nettleserselskapet har levert kvartalstall.

For hele inneværende år venter nå Opera inntekter på 590-600 millioner dollar, mens justert EBITDA ventes på 104-108 millioner dollar.

Guidingen er dermed senket sammenlignet med andrekvartalsrapporten, hvor selskapet presenterte forventninger om inntekter på 600-618 millioner dollar og justert EBITDA på 108-118 millioner dollar for 2015.

- Interessen knytter seg imidlertid i første rekke til den løpende strategiske prosessen selskapet er inne i og her ser det ikke ut til å være noen betydelige konklusjoner i det utsendte materialet. Selskapet justerer samtidig noe ned på guidingen for inneværende år og dette vil kunne tynge mottagelsen ved børsåpning, skriver DNB Markets.

Bedring
Større volum og høyere priser løfter driftsinntekter og resultat for lakseoppdretteren Norway Royal Salmon (NRS) i tredje kvartal.

Samtidig preges resultatet avkostnader knyttet til fiskesykdom.

I kvartalet slaktet NRS et volum på 6.519 tonn sløyd vekt, en oppgang på syv prosent fra tilsvarende periode i fjor.

I kvartalet økte inntektene til 776 millioner kroner fra 527 millioner i tilsvarende kvartal i fjor, mens det operasjonelle driftsresultatet steg til 23 fra minus 15 millioner kroner.

På Oslo Børs var NRS-aksjen uendret.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere