NA24.no

Kjøpt hus for 105 millioner - stått tomt i to år

Denne boligen kjøpte Saudi-Arabia for et par år siden.
Denne boligen kjøpte Saudi-Arabia for et par år siden. Foto: Google Maps
- Jeg synes det er litt trist, men jeg har solgt og fått oppgjøret

Etter at Saudi-Arabia for over to år siden la et tresifret antall millioner kroner på bordet for kjøp av en ambassadørbolig i Holmenkollåsen i Oslo, har villaen stått bortimot tom, skriver Finansavisen.

Kjempevillaen i Holmenkollen, som ble kjøpt av Royal Embassy of Saudi-Arabia i desember 2012, skulle huse landets nye ambassadør til Norge, men ambassadøren flyttet likevel aldri inn.

Selgeren av villaen, eiendomsutvikleren Torleif Solvang, sier følgende til Finansavisen:

- Jeg kan ikke kommentere dette utover at jeg synes det er litt trist, men jeg har solgt og fått oppgjøret. De nye eiere får selv bestemme hva de vil gjøre med eiendommen.

- En gang i året er det en stor fest der, og jeg tror det er om høsten i forbindelse med landets nasjonaldag, er kommentaren fra en annen nabo.

Til avisen sier den saudiarabiske ambassaden den ikke har hatt noen ambassadør siden november 2013, og at boligen derfor har stått tom. En ny ambassadør er imidlertid utnevnt og skal etter planen skal flytte inn, men ikke før villaen er pusset opp.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere