NA24.no

Kjøpte aksjer for 1,2 milliarder

Foto: Stein Henningsen (Oslo børs)
Privatpersoner hadde bremsen på gasspedalen.

I sum nettokjøpte privatpersoner aksjer for 1,2 milliarder kroner på Oslo Børs i januar viser månedsstatistikk fra Nordnet Bank. Og det er de store tunge børslokomotivene som fortsatt topper listen blant de private investorenes favorittliste.

Store favoritter
Det ble kjøpt Statoil aksjer for 236 millioner kroner noe som sikrer Giganten en plass på toppen av listen. På de to neste plassene plassene finner vi Orkla og Yara. aksjene i disse selskapene ble handlet for henholdsvis 196- og 158 millioner kroner.

Hos Nordnet, NetFonds, Saxo-E*trade og Skandiabanken har privatpersoner nettosolgt aksjer for 1 milliard kroner i 2010. Mesteparten av dette salget kom i desember, men alle disse pengene, og enda litt, er tilbake i aksjemarkedet i januar, skriver Nordnet i en melding.

- De private aksjeinvestorene hadde en fot på bremsepedalen i store deler av fjoråret. Vi så tegn til stigende risikovilje, og ønske om økt eksponering mot aksjer allerede i oktober og november, men dette fikk en tilsynelatende bråstopp i desember. Bråstoppen viste seg bare å være en fot i bakken, og de private ga i januar full gass i aksjemarkedet igjen, skriver Anders Skar, daglig leder i Nordnet Bank Norge, i en melding.

Falt som et blylodd
Ikke overraskende er det REC som topper listen over de mest solgte aksjene i januar, selv om listen i sin helhet er preget av variasjon og består av en miks av bransjer og typer selskaper.

Solenergiselskapet REC toppet listen med et nettosalg på 91 millioner kroner i januar. Videre på listen følger Storebrand og Gjensidige med henholdsvis 33- og 24 millioner kroner i nettosalg.

Les også: Gjensidige kan koste 12,8 milliarder

- De store og kjente selskapene er de mest populære aksjene å eie, og det er derfor ikke overraskende at aksjer som Statoil, Orkla, Yara og Norsk Hydro ligger på topp i januar når nettokjøpet er så stort. REC er derimot mest solgt, og har tidligere vært en favoritt å kjøpe blant private investorer. REC har jo falt som et blylodd de siste tre årene og det kan hende at enkelte privatpersoner nå har mistet tålmodigheten med selskapet, skriver Anders Skar.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere