NA24.no

Kjøpte aksjer med kunders penger

Sist oppdatert:
En bankansatt brukte kundenes penger til aksjespekulasjon i sju år.

En bankansatt i avdelingen til Sparebanken Sogn og Fjordane i Stryn har innrømmet å ha tappet kundekontoer for nærmere 1,5 millioner kroner etter aksjespekulasjoner.

NA24 - din næringslivsavis

Anmeldt til politiet
- I forrige uke hadde vi en klar formening om hva som hadde skjedd. Vi startet da en intern granskning som raskt avslørte hva som hadde foregått, sier banksjef Leon Bakkebø til NA24.

Bankfunksjonæren som har 28 års fartstid i banken er sagt opp fra sin stilling og saken er nå meldt til politiet.

Saken stammer frå våren 2000, da bankfunksjonæren begynte å spekulere i aksjer. De første investeringene ble finansiert med egne oppsparte midler, men etter hvert benyttet han også midler fra kundenes innskuddskontoer i banken hvor han jobbet.

Da aksjekursen falt kraftig i 2000 og 2001 gikk mye av pengene tapt.

Var kunde kontakt
Funksjonæren var kundekontakt for de berørte kundene og var derfor den som ble kontaktet når kundene skjønte at noe var galt. Han klarte dermed å skjule uttakene både for kundene og banken ved å forklare det hele som et teknisk problem.

På den måten klarte han også å hindre at andre i banken og kontrollapparatet fikk kjennskap til den ulovlige affæren. I alt brukte han sju kontoer til å trikse og mikse bort undersalget sitt.

- Grunnen til at vi ikke oppdaget dette før nå, er at vedkommende hadde svært stor tillit i organisasjonen og har gjennom de årene som har gått gjort disposisjoner som det har vært veldig vanskelig å oppdage, sier Bakkebø.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere