NA24.no

Pir 2 på Tomasjordnes trengte store utbedringer etter at beboerne flyttet inn.
Pir 2 på Tomasjordnes trengte store utbedringer etter at beboerne flyttet inn. Foto: Marit Rein (Nordlys)

Kjøpte leiligheter fulle av feil - nå får 40 beboere 1,3 millioner hver

Sist oppdatert:
Dom i erstatningssak etter åtte års kamp.

Beboerne på Pir 2 på Tomasjordnes har vunnet erstatningssaken mot Eiendomsgruppen Nord-Norge AS, skriver Nordlys.

Nord-Troms tingrett har dømt Eiendomsgruppen Nord-Norge til å betale de 51 eierne av de 40 leilighetene prisavslag med 1,3 millioner kroner, pluss erstatning med kr. 73.350 kroner, pluss saksomkostninger med 341.306 kroner, pluss godtgjørelse til fagkyndige meddommere.

Leilighetene i Pir 2 på Tomasjordnes ble overtatt av eierne i 2005. Balder AS var utbygger. Etter flere fusjoner har Eiendomsgruppen Nord-Norge ASovertatt ansvaret som utbygger og selger av boligseksjonene. Fra overtakelsen og fremover reklamerte seksjonshaverne på en lang rekke mangler ved bygget.

Feil på feil

Det dreide seg om feil i den enkelte leilighet, og feil knyttet til fellesarealene og bygget som sådant, blant annet vannlekkasjer en rekke steder. Det ble foretatt utbedringsarbeider.

Mange feil ble rettet eller ble forsøkt rettet, men ikke alle. Ikke alle rettingsarbeider var vellykket. Etter at forliksklage ikke førte frem for de resterende manglene som ikke ble utbedret, saksøkte beboerne i fjor utbygger.

«Etter det som framkom under hovedforhandlingen, legger retten til grunn at Pir 2 ved overtakelsen i 2005 led av svært mange feil, og at saksøkerne i 8 år har ført en sammenhengende og omfattende kamp for å få manglene rettet. Det er rettens syn at blokken både når det gjelder valgte løsninger, materialer og utførelse til dels har lav kvalitet. Dette vises blant annet ved en rekke lekkasjer. For flere av disse er årsaksforholdet fortsatt uvisst. På mange måter kan det se ut til at blokken ikke er laget for å stå på en værutsatt plass som Tomasjordnes», heter det i dommen fra Nord-Troms tingrett.

Les flere saker i Nordlys

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere