NA24.no

Kjøpte tapere og solgte vinnere

Foto: Stein Henningsen (Oslo Børs)
REC, Norwegian Property og Storebrand er blant de store taperne i 2011.

Nordnet har sammenstilt alle private aksjetransaksjoner via Nordnet, Netfonds, Saxo-Privatbank og Skandiabanken i 2011 og basert på dette sammenstilt en liste over de mest populære aksjene å kjøpe og selge i 2011.

- Privatpersoner i aksjemarkedet har kjøpt tapere og solgt vinnere i 2011, forteller Anders Skar, daglig leder i Nordnet Bank i en melding.

Mest nettokjøpt var RCL som falt 44 prosent i 2011.

- Alle aksjene på listen over de mest nettokjøpte falt mer enn hovedindeksen i 2011. I snitt har aksjekursene blant de mest kjøpte aksjene falt 43,3 prosent i fjor, sier Anders Skar i meldingen.

Mest nettosolgt var Seadrill som ga rundt 10 prosent avkastning inkludert utbytte ifjor.

- Gjennomsnittlig steg de mest nettosolgte aksjene 12,8 prosent i fjor, sterkt trukket opp av oppkjøpsrally i Maritime Industrial Services og Aker Drilling. De eneste aksjene med negativ avkastning og hvor de private kuttet tapene i fjor var REC, Norwegian Property og Storebrand, sier Anders Skar i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere