NA24.no

Foto: Ragnhild Gustad (Nordlys)

Kjørte gratis taxi for 400.000

Sist oppdatert:
26-åring sa han var en rik pokerspiller.

En 26 år gammel mann fra Tromsø er tiltalt for å ha lurt og svindlet en drosje-eier og ung drosjesjåfør i Tromsø for i alt 138.000 kroner, skriver Nordlys.

Rettssaken mot 26-åringen kommer opp for Nord-Troms tingrett i november. Tiltalen omfatter svindel i stor stil mot en lang rekke personer som er lurt på ulike måter.

Ifølge tiltalen skal 26-åringen ha svindlet og lurt i alt 11 personer for til sammen 416.000 kroner. Svindelen har skjedd ulike steder i landet; Tromsø, Hammerfest, Harstad, Bergen og på Voss. Det er brukt ulike metoder for å lure folk.

Bedrageriet mot drosjesjåføren i Tromsø har skjedd i perioden fra 21. januar til 2. februar i fjor inntil sjåføren oppdaget at kortet som han betalte med, var sperret. Tiltalte har i denne perioden kjørt en lang rekke turer i Tromsø.

Kortet er belastet for 93.000 kroner. 59.000 kroner av dette var for kjøring, mens 34.000 kroner utgjorde tips.

I tillegg har 26-åringen forledet den unge sjåføren til å gi ham et «lån» på 45.000 kroner ved å gi inntrykk av at han hadde penger. Sjåføren lånte ut pengene fra taxikassen.

- Svindleren presentert seg som en pokerspiller med masse penger. Han har først brukt et par uker for å opparbeide seg tillit hos sjåføren. Den unge sjåføren har vært snill og litt naiv. Da det ble oppdaget at kortet var sperret, oppfordret jeg sjåføren til straks å politianmelde forholdet, sier Bård Henrik Sørensen som er leder for DinTaxi i Tromsø.

Småsummer blir store beløp
- Så store beløp hører med til sjeldenhetene. Jeg kan huske en sak fra 90-tallet der ei dame tok taxi til Oslo, og typen skulle betale for turen. Han ville ikke betale, men turen ble betalt til slutt. Det vi drosjesjåfører taper mye penger på, er alle de gangene vi møter opp til bestilte turer. Vi ringer kunden, venter og venter, mens taksameteret går. Og ingen som dukker opp på den bestilte adressen. Det skjer minst tre ganger i løpet av ei helg. Vi taper masse penger og har liten lovbeskyttelse for våre tap, sier drosjesjåfør Jon Terje Konradsen i en kommentar.

Sa han hadde arvet
Det største beløpet gjelder en mann i Harstad som er svindlet for 158.000 kroner.

Her har 26-åringen fortalt at han hadde arvet et stort beløp etter sin mor, men at disse pengene sto på sperret konto.

Ei dame i Hammerfest ble også lurt med en historie om at 26-åringen hadde arvet masse penger. Hun lånte ham penger ved hjelp av Paysafecard. 26-åringen skal også ha brukt denne kvinnens identitet i tekstmeldinger, og lurt en mann til å tro at han sendte penger til kvinnen.

En annen kvinne i Tromsø ble servert en historie om at han var i en nødssituasjon fordi hans bankkonto var blitt hacket. Andre offer har fått servert andre historier om ulike nødssituasjoner. De har vært snill, og blitt svindlet.

Tiltalen mot 26-åringen omfatter også seksuelt krenkende og uanstendig atferd mot kvinnen.

Tre dager i retten
Den omfattende tiltalen er på fire sider. Alle bedrageriene har skjedd i perioden fra januar i fjor til februar i år.

Rettssaken er berammet til 20. november i Nord-Troms tingrett. Det er satt av tre dager til svindelsaken.

LES FLERE NYHETER FRA NORDLYS HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere