NA24.no

(foto: scanpix)

Kjus håver inn på hyttesalg

Sist oppdatert:
Mens Lasse Kjus sliter i bakken, gjør eiendomsselskapet hans i Hafjell kjempesuksess.

Etter to år uten driftsinntekter fikk Norgesski AS inn 22,3 millioner i fjor. Det ga et årsresultat på 10,7 millioner, og dermed kunne Kjus & Co. ta ut 8,2 millioner i utbytte.

- Det er vi veldig godt fornøyd med, og vi forventer omtrent det samme i omsetning i år, sier daglig leder og investor Stein Plukkerud til TV 2 Nettavisen.

Han eier 12,5 prosent av selskapet gjennom Hafjell Invest AS. Broren Stig sitter på en fjerdel av aksjene i Norgesski AS, mens Auctus AS har 12,5 prosent.

Eier 450 mål
De resterende 50 prosentene av aksjene tilhører Lasse Kjus og hans familie; slalåmkjøreren selv har 24 prosent, broren Jørgen har 20 prosent, søsteren Lena sitter på en prosent, mens far og mor Kjus har to prosent hver. Lasse Kjus' samboer, Marianne Berner, eier en prosent av Norgesski AS.

- Dette er et selskap som utvikler og selger fritidsboliger og næringsarealer, og som bygger løyper i tilknytning til Hafjell-anlegget. Vi har kjøpt opp 450 mål, og i utgangspunktet eide familien min og Kjus-familien halvparten hver av selskapet, forteller Stein Plukkerud.

Han vil ikke anslå årets resultat, men varsler nedgang fra knallåret i fjor.
- 2004-overskuddet kom etter flere års investeringer, og i år har vi brukt mye penger på infrastrukturen. Men vi forventer et positivt resultat.

Kjus bygger hytte
Lasse Kjus er selv styreleder i Norgesski AS, og bygger selv hytte i selskapets område.

- Han er generelt en veldig aktiv fyr, og er også svært aktiv i firmaet. Kjus-familien har veldig gode relasjoner til Hafjell-området, og har to hytter her som brukes ofte. For oss som bor i lokalsamfunnet er det viktig å være premissleverandør og skape utvikling i Hafjell, sier styremedlem Stein Plukkerud.

Han regner med å holde på i seks til åtte år med å utvikle de 450 målene.

Norgesski AS har to heleide datterselskaper, Hafjell Maskin AS og Alpin Infra AS.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere