*Nettavisen* Økonomi.

Kjus pantsetter huset

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Lasse Kjus satser eiendommene sine på gambling.

08.09.10 18:03

Lasse Kjus har pantsatt hus og hytte for å drive med valutaspekulasjon. Ifølge Dagens Næringsliv (DN) tirsdag har Kjus satset 21 millioner kroner på valutaspekulasjon i sveitserfranc.

- Jeg tror jeg fort kan tjene ti prosent på kort sikt, sier Kjus til DN.

Det tidligere alpinesset medgir at det er skikarriéeren som er hovedårsaken til interessen for sveitserfranc.

Ved årsskiftet hadde den tidligere alpinisten papirgevinster på sine valutaposisjoner i sveitserfranc på nærmere 1,2 millioner kroner. Nå er denne gevinsten så godt som borte, fordi sveitserfrancen siden årsskiftet har styrket seg med rundt åtte prosent mot norske kroner.

Kjus viser til at sveitserfrancen styrket seg 20 prosent etter finanskrisen høsten 2008.

- Da var jeg ganske sikker på at sveitserfrancen skulle ned igjen, men det har den ikke gjort enda. I år har det ikke gått så bra med investeringen i sveitserfranc, men når verdensøkonomien normaliserer seg tror jeg det blir bra. Da vil sveitserfrancen svekke seg mot norske kroner, tror Kjus.

Gjennom sitt heleide investeringsselskap Kjus Holding har han inngått flere veddemål i valutamarkedet. Ved inngangen til 2010 hadde selskapet et valutalån på 800.000 sveitserfranc (omlag 4,5 millioner kroner).

I tillegg solgte Kjus i fjor 2,67 millioner sveitserfranc (omlag 16,2 millioner kroner) gjennom to kontrakter som skal som han skal levere tilbake i 2011 og 2012.

Kjus er klar over risikoene knyttet til valutahandel, men han føler seg allikevel sikker på at han vil tjene på handelen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.