Klager på børsen

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Oslo Børs har fått klager på behandlingen av Total Return Swap.

Oslo Børs har mottatt klager i forbindelse med behandlingen av de omstridte Total Return Swapene i Sinvest og Eastern Drilling.

NA24 - din næringslivsavis

I Sinvest gjelder klagen knyttet til tilbudsplikten etter at Oslo Børs valgte å konsolidere aksjebeholdningen til indiske eieren Aban, aksjene First Securitites sitter på samt aksjene til den indiske banken ICICI Bank som felles interessent. Dermed påla Oslo Børs Aban å fremsette et pliktig tilbud eller selge seg ned til under 40 prosent.

Klagen i forbindelse med Eastern Drilling kommer etter børsens vedtak om at tilbudsprisen fra Seadrill på Eastern Drilling skal høynes til 132,71 kroner per aksje, fra opprinnelige 92 kroner per aksje. Seadrill hadde valget om å øke budet eller selge seg ned til under 40 prosent av de utestående aksjene.

Pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs bekrefter til NA24 at det er Aban, First Securities og ICICI Bank som har klaget på børsens vedtak i forbindelse med Sinvest.

I forbindelse med vedtaket som omfatter Eastern Drilling er det Seadrill og et par andre aksjonærer som har klaget. Oslo Børs ønsker ikke å gå nærmere inn på hvem de to aksjonærene er.

Oslo Børs vil ifølge Olsen ikke kommentere hva klagene går ut på.

Oslo Børs tar sikte på å behandle klagene så raskt som mulig, med eventuell oversendelse til børsklagenemnden i løpet av uke 46.

Bruken av derivater, såkalt Total Return Swap-avtaler i forbindelse med oppkjøp og kontroll i de to riggselskapene Eastern Drilling og Sinvest brakte nye problemstillinger på bordet til Oslo Børs.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.