Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Klanen bidrar til VIFs stadion

Sist oppdatert:
Onsdag kveld avgjør bystyret om Vålerenga får stadiontomten. Klanen er med som investor.

- Vi har spyttet inn en million i reguleringsarbeidet. Skulle Vålerenga ha behov for mer penger, så får vi se, sier Klanen-talsmann Christian Kjellsen til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

- En av de aller viktigste
Klanen mobiliserer fra 17.30 i ettermiddag utenfor Rådhuset, og venter spent på om finanskomiteens innstilling blir tatt til følge av bystyret og deretter byrådet. Ap, Frp og SV har allerede sagt ja til å gi Valle-klubben tomt til en krone ved Vallhall.

- Dette er en av de aller viktigste datoene i klubbens historie, og jeg blir skuffet om det ikke kommer minst 500 fra Klanen, sier Kjellsen.

Totalpakken for den nye arenaen med bolig- og næringsområder er anslått til to milliarder. Vålerenga står med vel 13 millioner i egenkapital, og vil i løpet av året avholde ekstraordinær generalforsamling.

Der vil planene bli presentert, og klubben må vedta å bruke sparepengene sine. Resten må lånes.

Klanen får eierandel
Men først må bystyret gi tommelen opp i kveld.

- Vi håper jo at partiene i bystyret stemmer som de gjorde i finanskomiteen. Og vi synes det er veldig fint at Klanen støtter opp og er opptatt av at Vålerenga får egen stadion, sier VIF-leder Odd Skarheim.

Til gjengjeld sikrer Klanen seg en liten del av milliardanlegget.

- Ja, det er sannsynlig at de får en liten eierandel. Det er lagt opp slik, men den blir mer av symbolsk art, bekrefter Skarheim.

St. Hallvard på Bohemen
Valle-arenaen kan stå klar i 2011/2012. Da har det gått mer enn 15 år siden Vålerenga snakket høyt om å bygge bane på Jordal.

- Vålerenga Stadion i Valle-området vil kunne bli et kultur- og samlingspunkt i området. Det skal bygges boliger både på Ensjø og Ulven, og et slikt anlegg vil kunne fremskynde utviklingen i området, poengterer Christian Kjellsen i Klanen.

Etter bystyremøtet håper Klanen å lade opp til St. Halvardsdagen (torsdag 15. mai) med noen øl på Vålerenga-stamstedet Bohemen.

- Da skal vi invitere de snille politikerne med på en øl og feire. Det blir en sen start i morgen, ler Klanen-talsmann Kjellsen.

SLIK BLIR VIF STADION:

- kapasitet på 22.000 tilskuere

- inkludert 60.000 kvadratmeter nærings- og boligarealer

- disse kvadratmeterne skal finansiere kostnadene til anlegget

- koster 500 millioner for selve stadion, pluss 1500 millioner for bolig- og næringsarealene

- Vålerenga Fotball skal eie stadionanlegget og Vålerenga Invest Fotball AS skal drive det

- reguleringen kan være ferdig til neste år og stadion stå klar i 2011/2012

PS: FC Lyn Oslo påpeker i et åpent brev på sin hjemmeside at de også forventer å få stadiontomt til en krone fra kommunen dersom VIF får ja.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!