*Nettavisen* Økonomi.

Klappjakt på millionranerne

En storstilt politijakt pågår i Storbritannia etter at en væpnet gjeng stjal minst 300 millioner kroner fra et pengedepot i Kent.

23.02.06 09:40

- Det er avgjørende at vi får tips fra folk som kan ha sett noe mistenkelig, enten rundt depotet eller andre steder ligaen kan ha operert i tiden rundt ranet, sier politiinspektør Paul Gladstone til BBC.

I det som er antatt å være Storbritannias største væpnede ran ble en direktøren ved et pengedepot, familien hans og 15 ansatte truet og tvunget til å samarbeide.

Securitas brukte natten på å granske hvor mye som hadde blitt tatt, og forsøker å finne ut av påstandene om at så mye som 40 millioner pund (483 millioner kroner) kan ha blitt stjålet.

Håndjern
Sjefen for Englands nasjonalbank har i etterkant av ranet bedt om en gjennomgang av sikkerhetsopplegget rundt den sentrale seddeloppbevaringen i landet.

Gjengen slo til klokken 19.30 norsk tid tirsdag da to medlemmer av ransligaen stanset direktøren for depotet ved å gi seg ut for politibetjenter.

Direktøren trodde ranerne var politifolk, og satte seg inn i kjøretøyet der han ble påsatt håndjern.


Kidnappet familie
To andre ranere, som også ga seg ut for å være politifolk, besøkte direktørens familie, og fortalte hans kone og unge sønn at han hadde vært involvert i en ulykke. Omkring klokken 02 natt til onsdag ble direktøren tatt med til depotet i Vale Road, der minst seks menn, noen av dem bevæpnet, truet og bandt fast de ansatte.

Pengene ble lastet i en lastebil før gjengen la av gårde omkring klokken 03.15.

Britisk politi mener ranet har blitt planlagt i detalj over lengre tid.

Søker opplysninger
Britisk politi vil høre fra folk som har sett:

- Direktørens sølvfargede Nissan Almera bli stoppet på A249-veien.

- En volvo eller tilsvarende bil møte med en hvit varebil.

- Den hvite lastebilen som kjørte avgårde med pengene.

Den tidligere ransrekorden i Storbritannia stammer fra desember 2004, da 320 millioner kroner ble stjålet fra Northern Bank i Belfast.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag