NA24.no

Klar for New York og Bangkok

Foto: Kristian Juul Pedersen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Har valgt Dreamliner som langdistansefly.

Norwegian melder at de har valgt flytypen Dreamliner fra Boeing til sin langdistansesatsing. Mandag undertegnet selskapet den første leasingkontrakten på to fly med det amerikanske leasingselskapet ILFC.

Norwegian har i første omgang inngått avtale om å lease to fly med leveranse høsten 2012. Det arbeides videre med å sikre yttterligere flyleveranser. Selskapet er i sluttforhandlinger om ytterligere 4 - 6 fly av samme type.

Dreamlineren har en størrelse som passer perfekt til skandinaviske forhold. Kombinert med lengre rekkevidde og betydelig lavere driftskostnader åpnes det for mange nye direkteruter til andre kontinenter. Først ut vil være ruter til New York og Bangkok.

- Milepæl
- Dette er en viktig milepæl for oss som betyr at vi har tatt et valg med hensyn til flytype. Dreamliner er et fly for fremtiden, med en høy passasjerkomfort og lave driftsutgifter. Lavt drivstofforbruk gjør også at flytypen uten tvil er den mest miljøvennlige vi kunne velge, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i meldingen.

- Vi arbeider videre med muligheten for oppstart av langdistanseruter i 2011. Det er absolutt muligheter for korte leasingavtaler i en overgangsfase, før de flyene vi har inngått avtale om i dag er tilgjengelig for oss, sier Kjos.

Det første av de to flyene det nå er signert leasingkontrakt på leveres høsten 2012. Avtalen går over 12 år. ILFC (International Lease Finance Corporation) er et av verdens største leasingselskaper med mer enn 1000 fly og er basert i California, USA. Leasingselskapet har en totalordre på 74 Dreamlinere. Norwegian leaser allerede fire Boeing 737 fra ILFC og har dermed et godt opparbeidet kundeforhold til selskapet.

Faller på børs
Bjørn kjos eier 90 prosent av selskapet HBK Invest som igjen eier 27,77 prosent av Norwegian. I praksis betyr det at Kjos eier såvidt under 25 prosent av aksjene i flyselskapet.

Mandag faller Norwegian med 1 prosent til 97,5 kroner på en svak Oslo Børs, noe som gir en markedsverdi på vel 3,3 milliarder kroner.

Her kan du følge aksjen på Oslo Børs

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere