*Nettavisen* Økonomi.

Klar for toppjobb i Frp

Byråd Sylvi Listhaug (28) er smigret over å bli nevnt som Siv Jensens mulige arvtaker.

20.01.06 12:44

- Det er jo hyggelig å bli nevnt i en slik sammenheng, ler Listhaug på spørsmål fra TV 2 Nettavisen om hvorvidt hun er interessert i å erstatte nestleder Siv Jensen når sistnevnte med all sannsynlighet blir valgt til ny Frp-formann i mai.

- Det er opp til partiet å velge den neste nestlederen. Partiet må få velge den de synes er best, sier Listhaug.

- Frp er imot kjønnskvotering, men synes du begge kjønn bør være representert blant de to nestlederne, slik det er i dag?

- Begge kjønn vil bli representert i toppledelsen. Siv Jensen er en meget dyktig kvinne. Som sagt blir det opp til partiet å velge.

- Er det naturlig for Frp å gå bort fra begrepet «formann» når Jensen blir ny leder i mai?

- Det har jeg ikke tenkt på, jeg synes «formann» er helt kurant. Jeg tror ikke det blir noen problemstilling på landsmøtet. Jeg vil heller diskutere politikk enn slike trivialiteter, sier 28-åringen som har gjort en lynkarriere i Frp.

Innom Stortinget
I fjor ble hun valgt inn som fast medlem av partiets sentralstyre. Hun har også to år bak seg som rådgiver for Frps Stortingsgruppe, og hun har vært byrådssekretær for Margaret Eckbo. I høst var hun fire måneder i Washington for å studere amerikansk politikk. Tirsdag ble hun byråd for velferd og sosial tjenester i Oslo da Eckbo trakk seg.

Torsdag kom den formelle beskjeden fra Carl I. Hagen til valgkomiteen om at han ikke tar gjenvalg som nestformann på partiets landsmøte i mai.

Hvis to kvinner blir formenn i Frp skriver det mannsdominerte partiet historie.

I tillegg til Listhaug peker to andre Frp-politikere seg spesielt ut som nestlederkandidater - parlamentarisk nestleder Per Sandberg og finanskomiteens nestleder Ulf Leirstein.

Annonsebilag