NA24.no

Klar oppgang i USA

Sist oppdatert:
Sentralbanksjef Ben Bernankes selvskryt og bedring i boligmarkedet sendte Wall Street oppover fredag.

Grepene som ble gjort rundt den amerikanske og globale økonomien i fjor høst ser ut til å ha fått langsiktige virkninger også i finansverdenen. New York-børsen fortsatte sin positive utvikling og endte med en økning på nærmere halvannen prosent. fredag.

NA24 - din næringslivsavis

Dow Jones Industrial klatret 1,57 prosent til 9.497 poeng. S&P 500-indeksen endte på 1.025 poeng, en økning på 1,77 prosent.. Nasdaq Composite steg 1,57 prosent til 2.020 poeng.

Dermed endte uka med en stigning fjerde dag på rad og en klar positiv uketendens tendens for New York-børsen.

S&P 500-indeksen nådde sitt høyeste nivå siden oktober i fjor, etter at boligsalget steg til sitt høyeste nivå på to år. Dollaren faller fortsatt i kurs, mens oljeaksjene steg til et nivå like høyrt som det var for ti måneder siden.

Les mer: - Boligmarkedet har blitt bedre

Alle tegn i markedet viser i øyeblikket at amerikansk økonomi bedrer seg fortere enn forventet. Sommermånedene har samlet sett gitt vekst i flere sektorer. Finanseksperter venter likevel fortsatt på en bedring i industriøkonomien.

Dollaren sank fredag 0,6 prosent i forhold til euroen. - Barometeret for handelen av varer er en svakere dollar og høyere priser, ikke minst på olje, sier Rod Smyth, sjefsinvestor i Riverfront Investment Group i Richmond i Virginia til Bloomberg.

Som et barometer på utviklingen i amerikansk industri. Det går framover - men langsomt.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere