*Nettavisen* Økonomi.

Klare til å bruke penger

Riggselskap har sittet trygt på sidelinjen. Nå er de villig til å åpne pengebingen.

11.09.08 12:26

HOLMENKOLLEN PARK HOTELL (NA24): Fred. Olsen Energy har valgt en konservativ linje. Det har sørget for at de sitter vel posisjonert til å kunne kjøpe seg både rigger eller selskaper.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi ser på alt. Hvis vi kunne velge så ville vi kjøpe noe innen dypvann. Enten det dreier seg om enheter eller selskaper, sier konsernsjef Helge Haakonsen til NA24.

Haakonsen legger heller ikke skjul på at de har god tid. Likevel hvis de ikke finner investeringsmuligheter vil de fortsette og kanskje til og med utvide dividendepolitikken. Det vil bety at aksjonærene kan se frem til fetere utbytter, for å sette pengene i banken er ikke et alternativ.

Riggsjefen mener at de ikke er påvirket av urolighetene i finansmarkedet, og har en posisjon som gjør at kan fortsette den konservative holdningen. De venter bare på den riktige muligheten. De har ingen hast etter at de nå har gjennomført alle de store verftsoppholdene. Nå gjenstår bare de vanlige klasseoppdateringene. De har heller ingen nybyggingsprogram.

Etter en stille periode, så venter Haakonsen at etterspørselen øker og dagratene vil følge etter. Han er trygg på at det stramme markedet vil fortsette og at det vil bli gode tider i alle markedene.

Oljeprisen er han heller ikke bekymret for. Den må falle ganske mye før det er grunn til å engste seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag