*Nettavisen* Økonomi.

Klarsignal for nye milliardutbygginger

Foto: (Scanpix)

Grønt lys fra øverste hold om nye prosjekter i Nordsjøen.

19.06.09 15:21

Regjeringen har i dag godkjent utbygging av Oselvar-feltet og Troll-prosjekter.

NA24 – din næringslivsavis

- Oselvar er et godt eksempel på at utbygging av mindre forekomster i nærheten av eksisterende felt kan gi god lønnsomhet. Prosjektet bidrar også til å forlenge levetiden til Ulafeltet ved å utnytte kapasiteten der. Prosjektet anslås å gi en økt sysselsetting på 5.600 årsverk i utbyggingsfasen. Det er i tillegg positivt å se at nye rettighetshaverne bidrar til å bygge ut felt på sokkelen, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen i en melding fra departementet.

Feltet ligger i Nordsjøen, omtrent 250 km fra norskekysten. Feltet befinner seg i blokk 1/2 og 1/3 om lag 23 km vest for Ulafeltet.

DONG E&P Norge AS er operatør for utbyggingen. De andre rettighetshaverne er Bayerngas Produksjon Norge AS og Norwegian Energy Company AS.

Operatøren har anslått investeringene i tilknytning til Oselvar til 4,6 milliarder kroner og prosjektet anslås å gi en økt sysselsetting på 5.600 årsverk i utbyggingsfasen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Troll godkjent
Samtidig har regjeringen også godkjent utbygging av Troll-prosjekter.

Troll er det største gassfeltet på norsk kontinentalsokkel og ett av feltene med størst gjenværende oljereserver. StatoilHydro ASA har på vegne av rettighetshaverne i utvinningstillatelse 054 og 085, som er StatoilHydro ASA, Total E&P Norge AS, Petoro AS, ConocoPhillips Norge AS og A/S Norske Shell, fremmet plan for utbygging og drift av Troll prosjekter.

- Troll prosjekter bidrar til å få mer ut av ressursene på feltet og vil øke feltets levetid. Dette bidrar til verdifulle inntekter for landet og til nye arbeidsplasser, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Operatøren har anslått investeringene knyttet til Troll prosjekter til 5,7 milliarder kroner. Samlet forventes en sysselsettingseffekt på nasjonalt nivå på om lag 5.500 årsverk i utbyggingsfasen.

Har du et næringslivstips – kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.